Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentazione del Drappellone (luglio 2017)

26 juni 2017 @ 19:00 - 20:00

Traditioneel wordt de drappellone enkele dagen voor de Palio voorgesteld aan het publiek. De banner van juli wordt gemaakt door Laura Brocchi.

De drappellone voor de Palio van 2 juli is ter ere van het tweehonderd jarig bestaan van het Teatro dei Rozzi, het gebouw dat opende op 7 april 1817 in de verf te zetten.

Laura Brocchi is een gewaardeerd kunstenaar die van jongs af aan bedreven is in de metaalverwerkende nijverheid in de oude werkplaats van de familie. Ze heeft zich tevens gespecialiseerd in het ontwerpen en schilderen op zijde. Ze maakte reeds kunstwerken voor vele contrade en creëerde reeds enkele Masgalani.

In augustus 2015 had ondertekende de eer en genoegen om een rondleiding te krijgen in het museum van Torre met als gids deze torraiola. Toen al sprak ze over de droom van ooit de palio te mogen schilderen. Ik ben dan ook zeer blij dat ze de kans krijgt deze droom waar te maken.

Ook de Masgalano, prijs voor de wijk die zicht het best presenteert tijdens de 2 Corteo Storico’s, wordt die dag voorgesteld. De Masgalano wordt dit jaar gerealiseerd door Paolo Penko e aangeboden door de Lions Club Siena die haar 60e verjaardag viert én de 100e verjaardag van de Lions International.

Gegevens

Datum:
26 juni 2017
Tijd:
19:00 - 20:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Comune di Siena
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Palazzo Pubblico
Piazza del Campo 1
Siena, Italië
+ Google Maps