Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentazione del Drappellone

26 juni 2016 @ 19:00 - 20:00

Traditioneel wordt de drappellone enkele dagen voor de Palio voorgesteld aan het publiek. De banner van juli wordt gemaakt door Tommaso Andreini.

De drappellone zal in het teken van de Misericordia (of de barmhartigheid) staan. Misericordia als daad van liefde, menselijkheid, hulp, broederschap en eenheid. En dit alles om de wereld te veranderen. Een mooi thema, gekozen door Paus Franciscus.

De keuze voor Andreini (contradaiolo van Torre) is niet verrassend. Hij deed vorig jaar ook al mee aan de wedstrijd voor de Palio van juli te schilderen en kwam toen voor de dag met een opvallend ontwerp.

Het onderwerp, barmhartigheid, is nauw verbonden met de Sienese cultuur en tradities. De Santa Maria della Scala, met zijn fresco’s, is hier getuige van : de zorg en hulp aan de zieken, het bedelen voor brood, de zorg voor verlaten kinderen en de gastvrijheid ten aanzien van reizigers en pelgrims.

Ook de Masgalano, prijs voor de wijk die zicht het best presenteert tijdens de 2 Corteo Storico’s, wordt die dag voorgesteld. De Masgalano wordt dit jaar aangeboden door Rosanna Bonelli detta Diavola (Rompicollo), de enige bekende vrouwelijke fantino uit de geschiedenis van de Palio.

Gegevens

Datum:
26 juni 2016
Tijd:
19:00 - 20:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Comune di Siena
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Palazzo Pubblico
Piazza del Campo 1
Siena, Italië
+ Google Maps