Bellocchio

Overzicht

Naam Enrico Bruschelli
Geboortedatum 06/11/1995
Geboorteplaats Siena
Debuut 2 juli 2014
Laatste 2 juli 2017
Totaal gereden 5
Totaal gewonnen 0
% overwinningen 0%

Info

Enrico Bruschelli is de zoon van Luigi Buschelli (Trecciolino). Op zijn 14e reed hij voor het eerste op de Piazza del Campo tijdens de Prove di Notte van 2009. Vijf jaar later debuteerde hij op de tratta tijdens de batterie. Tijdens diezelfde Palio kreeg hij een kans bij Giraffa. Hij kreeg de bijnaam Bellocchio. Enerzijds een eerbetoon aan de historische barbaresco (stalman) van Giraffa, maar anderzijds omwille van zijn mooie ogen.

Hij debuteerde op Naike’ en reed na een kleurloze Palio als laatste over de streep. In augustus kreeg hij terug een kans bij Giraffa, deze keer op Qiuetness. Het paard blesseerde zich bij de derde prova en reed dus geen Palio.

Pas een jaar later, in augustus, werd Bellocchio terug opgevist door de wijk waar zijn vader naam en faam maakte : Oca. Hij kreeg als opdracht Torre te beletten om de cappotto te winnen. Hij reed een fantastische koers op Quadrivia, die eindigde in de derde San Martino na een laatste poging om winnaar Selva te benaderen.

Op 2 juli 2016 reed hij zijn derde koers, terug voor Giraffa, op debutant Sarbana. In augustus van datzelfde jaar zag hij vanop Mocambo bij Nicchio Lupa de cappotto winnen. Een jaar later mocht hij voor Pantera op Mississippi rijden. Hij was onzichtbaar.

Gereden Palio's

Aantal palio's gereden per wijk

aquila 0 bruco 0 chiocciola 0 civetta 0 drago 0
giraffa 2 istrice 0 leocorno 0 lupa 0 nicchio 1
oca 1 onda 0 pantera 1 selva 0 tartuca 0
torre 0 valdimontone 0
Laatste aanpassing : 21 september 2018