Brigante

Overzicht

Naam  Carlo Sanna
Geboortedatum 20/03/1989
Geboorteplaats Oristano
Debuut 16 augustus 2014
Laatste 16 augustus 2019
Totaal gereden 12
Totaal gewonnen 1
% overwinningen 8%

Info

Carlo Sanna is een fantino van Sardijnse afkomst. In juni 2013 maakt hij voor het eerst kennis met de Piazza tijdens de Prove di Notte. Pas een jaar later komt hij terug en is hij ook op te merken tijdens de batterie. In augustus 2014 debuteert hij voor Valdimontone. Zijn bijnaam, Brigante, wordt gekozen door de kapitein die de Sienese traditie in stand houdt door een naam te kiezen die bepaalde kenmerken (karakter of fysisch) van de fantino benadrukt. Brigante betekent rover.

Valdimontone vertrekt op kop maar schuift uit in de eerste San Martino. Het jaar nadien rijdt hij in juli voor Tartuca op Mocambo. Desondanks de goede start maakt hij kennis met de beperkingen van zijn paard en zakt hij weg. Hij rijdt een verdienstelijke koers. In augustus gaat hij weer naar Valdimontone. Gedurende drie ronden wisselt hij zweepslagen uit met Bighino van Nicchio.

Op 2 juli 2016 rijdt hij zijn 4e palio op rij. Deze keer bij Bruco, voor wie hij de start moet geven. Hij komt niet in het stuk voor. In augustus is hij weer van de partij, voor Leocorno. Wederom komt hij niet in het stuk voor.

Op 2 juli 2017 rijdt hij een zeer goede koers voor Aquila. Drie ronden lang dringt hij aan bij Giraffa maar hij geraakt er niet over omdat Scompiglio echt een perfecte koers rijdt. In augustus van datzelfde jaar bevestigt hij niet alleen, hij verzilvert zijn inspanningen zelfs met een fantastische overwinning voor Onda op Porto Alabe.

Een jaar later, op 2 juli 2018 kiest hij voor Leocorno op Rocco Ro. Hij komt niet echt in het stuk voor ondanks zijn goede start. Ook in augustus zit hij bij Leocorno op Osama Bin. Ook nu komt hij totaal niet in de koers.

In de palio van 20 oktober 2018 rijdt hij voor Selva, hij reed in 4e positie toen hij ten val kwam in de tweede Casato. Een jaar later gaat hij op 2 juli opnieuw voor Aquila rijden, opnieuw op Renalzos. Hij rijdt een koers om snel te vergeten.

In augustus rijdt hij opnieuw voor Onda, op Porto Alabe met wie hij in 2017 won. Hij start als eerste, wordt in de eerste San Martino voorbij gegaan door Bruco, blijft de achtervolging inzetten maar merkt dat Porto Alabe niet meer de derde ronde die hij had in zijn benen heeft.

Beelden

Gereden Palio's

Aantal palio's gereden per wijk

aquila 2 bruco 1 chiocciola 0 civetta 0 drago 0
giraffa 0 istrice 0 leocorno 3 lupa 0 nicchio 0
oca 0 onda 2/1 pantera 0 selva 1 tartuca 1
torre 0 valdimontone 2
Laatste aanpassing : 17 augustus 2019