Scompiglio

Overzicht

Naam Jonathan Bartoletti
Geboortedatum 30/04/1981
Geboorteplaats Pistoia
Debuut 16 augustus 2007
Laatste 17 augustus 2022
Totaal gereden 27
Totaal gewonnen 5
% overwinningen 19%

Info

Jonathan Bartoletti draait in 2004 voor het eerst rondjes op de Piazza. In augustus 2005 rijdt hij een oefenrit bij Selva. Pas in augustus 2007 debuteert hij op de Piazza bij Leocorno op Brento. Zijn bijnaam Scompiglio slaat op het geluid dat de mortaretto (kanon) maakt op de Piazza.

Hij is een van de 9 fantini die sinds 1900 kan winnen bij zijn debuut. De Palio van augustus 2007 is het decor van de Bondfilm ‘Quantum Of Solace’. Het is dus Scompiglio die je ziet winnen in die film!

In juli 2008 rijdt hij weer voor Leocorno. Ondanks de goede start, één van zijn beste wapens als fantino, maakt hij snel kennis met de grenzen van het paard. Hij kan niet standhouden en verliest gaandeweg terrein. Ook in augustus start hij als eerste op Fedora Saura bij Drago. Hij komt ten val in de eerste Casato.

In juli 2009 rijdt hij voor Pantera zonder succes. In augustus vindt hij geen wijk en rijdt hij niet mee. In 2010 komt hij 2x uit voor Onda. Na alweer een goede start moet hij zich gewonnen geven tegenover Selva en de snellere Fedora Saura. In juli 2011 rijdt hij voor Valdimontone op Lo Specialista. Net als het jaar ervoor bij Onda kan hij ook nu geen standhouden met het paard. In augustus zit hij bij Leocorno op de veelbelovende Ivanov. Wederom maakt hij zijn naam als goede starter waar maar botst hij weer op de tekortkomingen van het paard.

In juli 2012 kent hij een zwakke start met Lampante voor Drago. Hij start een inhaalrace en strandt op een derde plaats. In augustus is het tijd voor revange. Een derde keer zit hij op Lo Specialista. Hij brengt na 22 jaar de Palio terug naar de Via Dei Servi.

In 2013 rijdt hij 2x op Lo Specialista, zonder overwinning deze keer. Ook in 2014 en 2015 blijft hij zonder overwinning.

Op 2 juli 2016 knoopt hij weer aan met een overwinning. Na een fantastische koers brengt hij de Palio van 27 jaar terug naar Lupa! In augustus doet hij dit meesterwerk nogmaals over, wederom bij Lupa en wederom op Preziosa Penelope. Een 100% zuivere cappotto.

Een jaar later wint hij weer, op 2 juli 2017, op Sarbana voor Giraffa na een fantastische koers! Zijn derde overwinning op rij! In augustus gaat hij bij Valdimontone op Sarbana op zoek naar een vierde op rij. Sarbana is niet sterk genoeg en eindigt derde.

Op 2 juli 2018 keert hij terug naar Giraffa. Ondanks een goede start maakt hij kennis met de beperkte kwaliteiten van Solu Tue Due. In augustus wil hij op zijn eigen paard Rexy rijden. Hij komt in Pantera terecht en rijdt een onopvallende koers.

Ook de Straordinario van 20 oktober rijdt Scompiglio mee op Raol voor Giraffa. In de tweede Casato komt hij ten val wanneer hij in tweede positie loopt.

Op Violenta Da CLodia rijdt hij op 2 juli 2019 zowat de perfecte koers. Van start tot 20cm van de meet op kop. En dan geklopt door een ongelooflijke eindsprint door Giraffa. Ook in augustus berijdt hij Violenta Da Clodia. Bij Torre deze keer. Tussen de touwen is het Oca die het paard gek maakt. Toch is hij als vijfde weg. In de eerste Casato schuift het paard uit. Einde Palio.

Op 2 luglio 2022 rijdt hij voor Torre op Viso D’Angelo. Hij komt 10 centimeter te kort om te winnen. Bij de start bleef hij net als de 4 andere een fraktie van een seconde staan. Dit komt hij op het einde te kort. In augustus moet hij de start geven met hetzelfde paard, nu bij Chiocciola. Zijn eerste bekommernis is rivaal Tartuca met Remorex. Deze zet hij in de wind bij de start waarna hij een onopvallende koers rijdt

Beelden

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

Gereden Palio's

Aantal palio's gereden per wijk

aquila 0 bruco 0 chiocciola 4 civetta 0 drago 2
giraffa 3/1 istrice 0 leocorno 3/1 lupa 4/2 nicchio 0
oca 0 onda 2 pantera 3 selva 0 tartuca 0
torre 2 valdimontone 4/1
Laatste aanpassing : 23 augustus 2022