Turbine

Overzicht

Naam Elias Mannucci
Geboortedatum 30/10/1991
Geboorteplaats San Miniato (PI)
Debuut 2 juli 2015
Laatste 2 juli 2019
Totaal gereden 6
Totaal gewonnen 0
% overwinningen 0%

Info

In 2011 draait de net geen 20-jarige Elias Mannucci rondjes tijdens de Prove di Notte. Een jaar later rijdt hij ook een batteria op de Tratta. Dit blijft hij elke Palio opnieuw herhalen.

Op 29 juni 2015 rijdt hij de eerste prova bij Leocorno op Mississippi. Hij blijft zitten en mag debuteren onder de bijnaam Turbine (wervelstroom).

Bij zijn debuut moet hij de start geven. Onderweg naar de eerste San Martino ontvangt hij enkele zweepslagen van rivaal Civetta. Hij draait als vijfde. Een positie die hij nagenoeg de hele koers aanhoudt.

Een jaar later krijgt hij een nieuwe kans bij Istrice. Het doel, Lupa van de overwinning houden mislukt. Desondanks een startplaats naast de rivaal slaagt hij er niet in deze te stoppen. Zijn koers eindigt in het ziekenhuis na een zware val in de Casato.

Pas op 16 augustus 2017 volgt een nieuwe kans, bij Chiocciola. Na een geweldige start en 2 ronden in koppositie moet hij zijn meerdere erkennen in Onda. Zijn paard Solu Tue Due is niet sterk genoeg.

Een jaar later, op 2 juli, geeft hij de start voor Chiocciola op Renalzos. Zijn Palio eindigt in de eerste San Martino tegen de matrassen.

In oktober rijdt hij opnieuw bij Chiocciola, hij is eerst weg maar draait telkens te breed met Terribile da Clodia. Rivaal Tartuca wint.

Op 2 juli 2019 rijdt hij voor Torre, op Rocco Nice, de eerste grote kans. En deze verknalt hij volledig. Hij blijft aan de start staan en rijdt een hele koers in laatste positie.

Gereden Palio's

Aantal palio's gereden per wijk

aquila 0 bruco 0 chiocciola 3 civetta 0 drago 0
giraffa 0 istrice 0 leocorno 1 lupa 0 nicchio 0
oca 0 onda 0 pantera 0 selva 0 tartuca 0
torre 1 valdimontone 0
Laatste aanpassing : 5 juli 2019