Contact

Op 10 juli 2002 werd www.palio.be geregistreerd. Hiermee werd de site pionier wat betreft palio websites. De referentie ilpalio.org kwam later; net als vele andere. Enkel het ondertussen teloor gegane forum ilpaliodisiena.com bestond toen.

Wat initieel begon als een website met een beetje info en vooral foto’s groeide ondertussen uit tot een site met meer dan 800 pagina’s en 600 berichten; volledig gericht op de Nederlandstalige markt.

Ook in de toekomst proberen we verder uit te breiden en te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk de juiste info vindt. In augustus 2019 werd ook www.thepalio.eu aangekocht. Omwille van de corona-pandemie en het annuleren van de Palio’s van 2020 en 2019 beiden we sinds de palio van juli 2022 de basis-info aan in het Engels.

Gezien we gaandeweg een aanspreekpunt geworden zijn, vooral voor de Nederlandstalige markt willen we ook hier ruimte maken voor vragen. Je kan ons altijd bereiken via onze facebookpagina. We trachten u zo snel mogelijk van antwoord te dienen.

Ons team

Jan-Christiaan Gilliams

Oprichter en ontwerper

Met 45 palio's op de teller ben ik geen leek op gebied van Palio. Als kind werd ik op 7-jarige leeftijd mee op het plein genomen aan de hand van mijn vader. Sindsdien ben ik trouw op post gebleven!

Jan Gilliams

Analist en geschiedkundige

Meer dan 60 palio's op de Piazza del Campo en daarenboven geschiedkundige van opleiding. Schrijft artikels over de stad Siena en haar historie maar ook over de Palio. Daarnaast schrijft hij na elke Palio een analyse.