Bighino

Overzicht

Naam Walter Puscheddu
Geboortedatum 16/04/1981
Geboorteplaats Pegli
Debuut 2 juli 1999
Laatste 20 oktober 2018
Totaal gereden 27
Totaal gewonnen 0
% overwinningen 0%

Info

Walter Puscheddu duikt voor het eerst op in juni 1999. Zowel bij de Prove di Notte als de batterie van de Tratta komt hij in actie. Nadat Bonito Da Silva ten val komt bij de vierde prova krijgt hij zijn kans bij Leocorno. Hij debuteert onder de bijnaam Bighino, wat Sienees dialect is voor ‘kleine jongen’. Hij was immers net 18 jaar geworden. Rivaal Civetta, die de start moet geven, verrast hem. Hij start zeer slecht en komt niet in de koers voor. Vanaf dan is zijn aanwezigheid op de Piazza redelijk constant.

Na zijn moeilijk debuut oogst hij ook in 2000 en 2001 geen resultaten. Zijn manier van rijden bevalt de Sienezen wel. in 2002 krijgt hij een eerste grote kans bij Torre (41 jaar niet gewonnen dan) op de sterke Altoprato. Hij rijdt een meer dan verdienstelijke koers en wordt derde. In augustus volgt een nieuwe kans op Zodiach bij Leocorno. Hij komt wederom net te kort om te winnen. in 2004 krijgt hij weer kansen bij Torre en Leocorno. In augustus maakt hij het echter bont tijdens de startprocedure, wat hem een schorsing oplevert.

In 2005 komt hij terug en rijdt hij in juli voor Onda op Ellery. In augustus van datzelfde jaar mag hij bij Selva proberen op de solide Vai Go. Enkel Torre met de ijzersterke tandem BerioTrecciolino is te sterk. In 2006 loopt hij 2x bij Oca. Hij eindigt steeds in de kopposities, maar zonder echt de indruk te geven van te kunnen winnen. 2007 is een jaar om snel te vergeten. Bij Onda treft hij tweemaal een debuterend paard en laat hij geen onuitwisbare indruk achter.

Pas in augustus 2008 krijgt hij een nieuwe kans op debutant Istriceddu bij Pantera. Desondanks de heel sterke start slaagt hij er niet in te winnen. Op 2 juli 2009 rijdt hij een kleurloze Palio voor Valdimontone. Pas twee jaar later, in 2011 krijgt hij een nieuwe kans bij Istrice. Zijn opdracht is simpel : Lupa het winnen beletten op Elfo Di Montalbo. Missie geslaagd met in augustus een nieuwe kans bij Pantera.

Het duurt wederom 2 jaar alvorens hij mag terugkomen. Hij krijgt dezelfde opdracht als de vorige keer : Lupa beletten te winnen. Brio rijdt echter een zeer sterke koers maar finisht gelukkig pas als derde. In 2015 moet hij voor Civetta Leocorno die Mississippi hebben afstoppen. Puscheddu wordt derde. Ook in augustus krijgt hij een kans. Hij moet voor Nicchio revange nemen op Montone voor de gebeurtenissen van de Palio van juli 2015. Gedurende drie ronden deelt hij zweepslagen uit aan de fantino van Valdimontone.

Op 2 juli 2016 volgt een nieuwe kans op Mocambo bij Tartuca. Hij rijdt een kleurloze Palio en eindigt als vijfde. Ook in augustus rijdt hij weer mee. Voor Civetta. Hij eindigt weer rond die vijfde plaats, een correcte plaats gezien de capaciteiten van zijn paard.

Je jaar later, op 16 augustus 2017 krijgt hij van Oca de opdracht om er alles aan te doen zodat rivaal Torre niet wint. Tussen de touwen zoekt hij Torre op en kan hij verhinderen dat deze vertrekt. Opdracht geslaagd!

In de Straordinario van 2018 krijgt hij na zijn schorsing opnieuw een kans bij Lupa, zonder rivaal op de Piazza. Hij wordt echter meegesleurd in de val van Torre en Oca in de eerste San Martino.

Gereden Palio's

Aantal palio's gereden per wijk

aquila 0 bruco 0 chiocciola 0 civetta 4 drago 0
giraffa 0 istrice 3 leocorno 3 lupa 1 nicchio 1
oca 3 onda 3 pantera 2 selva 1 tartuca 3
torre 2 valdimontone 1
Laatste aanpassing : 21 oktober 2018