10 kapiteins kiezen paarden en twijfelen tussen de vele fantini

De eerste dag van de Palio van augustus 2019 begon vanmorgen met de Tratta en eindigde zoals steeds met de Prima Prova.

De kapiteins kozen een voorzichtig lot van paarden met 3 a 4 ‘toppers’, aangevuld met interessante paarden die we al kennen en enkele debutanten om te evalueren de komende dagen. Torre met Violenta da Clodia, Onda met Porto Alabe, Istrice met Oppio en Selva met Remorex waren enthousiast met het hun toebedeelde paard.

Tittia kiest na enkele mindere jaren, en enkele slechte ervaringen opnieuw voor zekerheid. Nadat hij in juli voor de rust bij Giraffa koos, mét succes kiest hij nu voor de rust bij Selva met Remorex. Hij gaat voluit voor een persoonlijke Cappotto. Het zou de tweede zijn in zijn carriere na 2013.

Scompiglio, nadat hij in juli op de laatste moment koos voor het geld én voor Chiocciola, gaat nu wel de uitdaging aan bij Torre, opnieuw op Violenta da Clodia met wie hij tweede werd.

De derde tenor wil de wijk aan wie hij zich gebonden heeft niet opgeven en blijft op Schietta bij Bruco.

Carlo Sanna kiest opnieuw voor Onda, opnieuw met Porto Alabe, met wie hij in augustus won voor Malborghetto.

Istrice met Oppio kiest uiteindelijk om Tempesta het vertrouwen te geven nadat ze een half uur droomden van Tittia.

Drago gelooft opnieuw in Ares die op debutant Tornada mag proberen te schitteren.

Oca kiest voor een Palio tegen rivaal Torre en zet de killer van juli voor Onda Amsicora op debutant Unidos.

Una Per Tutti zit bij Chiocciola die vertrouwen geven aan Caria. Rivalen Aquila en Pantera vechten een robbertje uit met Trecciolino en Velluto.

Tottugoddu lijkt te debuteren met Pes, die na twee jaar opnieuw zijn kans krijgt. Tabacco, over wie we veel goeds horen krijgt ‘imperatore’ Bruschelli om proberen te winnen.

Alsnog verrassend zagen we twee jonge debutanten bij de prima prova. Stefano Piras deed het meer dan goed en maakt het kapitein Lorenzini moeilijk. Is hij overtuigd of kiest hij morgen toch voor Dino Pes.

Bij Bruco zagen we Antonio Mula. Morgen verwachten we met grote zekerheid Brio op Schietta.

Een laatste opmerking. Het lijkt erop dat de kapiteins moesten kiezen voor een minder sterk lot op advies van de dierenartsen. Er spelen twee dingen : ofwel waren de uitgesloten paarden niet zo gezond als gedacht, ofwel zijn ze allemaal moe en gehavend uit de batterie gekomen. Er klopt alleszins iets niet.