Op 10 juli 2002 werd www.palio.be geregistreerd. Hiermee werd de site pionier wat betreft palio websites. De referentie ilpalio.org kwam later; net als vele andere. Enkel het ondertussen teloor gegane forum ilpaliodisiena.com bestond toen.

Wat initieel begon als een website met een beetje info en vooral foto’s groeide ondertussen uit tot een site met meer dan 900 pagina’s en 800 berichten; volledig gericht op de Nederlandstalige markt.

In 2019 registreerden we ook www.thepalio.eu. Hierop staat heel wat info in het Engels, maar ook enkele pagina’s in het Frans, Duits en Spaans. Sinds de palio van juli 2022 werd ook deze voorzien van updates en berichten tijdens de dagen van de Palio.

We merken, ook nu met de Palio van 2 juli 2022, een stijgende interesse. Dit doet ons enorm veel plezier en is een vorm van waardering. Waarvoor dank!

De bedoeling was om uit te pakken met een nieuwe website. Deze is echter nog niet volledig af (900 pagina’s omzetten doe je niet op 1-2-3) maar valt te verwachten later dit jaar. We durven wel al enkele screenshots te lossen want er zijn al heel wat pagina’s af.

We geven in de vorm van enkele foto’s graag www.palio.be door de jaren heen. Eindigen doen we met enkele screenshots van de nieuwe…

Dank aan alle lezers, volgers,…

 

Jan-Christiaan Gilliams (oprichter en ontwerper)
Jan Gilliams (analyst en geschiedkundige)

Deze slideshow vereist JavaScript.