Andrea Mari, detto Brio niet langer officiële fantino van Bruco

Vrijdag 25 oktober, tijdens de Algemene Vergadering van Bruco werd het einde van de samenwerking tussen Bruco en Brio aangekondigd. Brio was sinds december 2017 officiële fantino van Bruco en reed 2 maal in de groen-gele kleuren van Via del Comune.

Kapitein Simone Manganelli gaf meer duiding bij de beslissing aan La Voce Del Palio : “We hebben besloten om de relatie te “transformeren” naar één waarbij Andrea Mari niet langer de officiële fantino is van Bruco. Bruco heeft op dit moment dus geen officiële jockey meer én Andrea Mari heeft geen contrada van waaruit hij zal vertrekken. De relatie tussen beide partijen blijft wel zeer sterk. Bruco zal op deze manier meer vrijheid hebben in het kiezen van een fantino. Brio van zijn kant zal ook de mogelijkheid hebben om zelf een contrada te kiezen zonder rekening te moeten houden met de keuze van Bruco. We hebben de voor- en nadelen van de relatie geëvalueerd en vonden dat dit voor beide de beste keuze was. De beslissing is dus in onderling overleg genomen.

De relaties tussen beiden blijven uitstekend, en ook de 2 jaar durende samenwerking is belangrijk geweest voor zowel Bruco als Mari. Er is dus geen reden waarom deze relatie zouden moeten veranderen; alleen de vorm waarin ze zal verdergezet worden verandert. Als de situatie zich voordoet wil Andrea voor Bruco rijden en zal Bruco Brio graag engageren.”

Hoe kunnen we de twee jaar als officiële fantino van Bruco evalueren ?

Toen Andrea Mari fantino van Bruco werd wachtte hij al meer dan een jaar op een nieuwe overwinning. In de twee jaar als fantino van Bruco won hij de Palio voor Drago en was hij er in augustus 2019 heel dicht bij! De Palio Straordinario was wellicht de enige van de 5 koersen die hij zonder echte kans gereden heeft. In augustus 2018 reed hij op Phatos de Ozieri om te winnen. Ook in juli 2019 reed hij een koers bij de eersten, maar zonder echt een moment in de overwinning geloofd te hebben. Een overwinning op 5 deelnames is niet slecht, al heeft de relatie met Bruco niet geleid tot een overwinning voor hen…

Of Bruco in de toekomst opnieuw een jockey zal engageren om fantino van de contrada te worden is tasten in het duister. Historisch gezien is Bruco echter wel een contrada die altijd geprobeerd heeft een vaste fantino te hebben. Gezien de goede band met Andrea Mari lijkt het er niet op dat Bruco snel iemand anders zal engageren.