Balans van 2 dagen previsite

De afgelopen twee dagen werden alle ingeschreven paarden voor de Palio van 16 augustus door de veterinaire commissie gecontroleerd.

De eerste ochtend, dinsdag 6, werden maar liefst 33 paarden onderworpen aan de tests. In de late namiddag stond sessie 2 op het programma met 17 subjecten. Veel aandacht was er voor Remorex en Oppio.

Op dag 2 werd de afwezigheid van Tale e Quale, winnaar van juli bevestigd. Dit hing al enkele dagen in de lucht. Rocco Nice, Phatos de Ozieri en Sarbana werden niet ingeschreven. Dat maakt dat er dus heel wat mogelijke protagonisten afwezig zullen zijn.

In de voormiddag werden 34 paarden getest. Resta, Ugolina en zoals gezegd Tale e Quale waren afwezig. In de namiddag ontbrak Saburghesa op het appel. De andere 14 paarden waren we aanwezig. Laatste in de rij was Presioza Penelope.

In totaal dus 98 paarden, een groot aantal net zoals in juli. Vrijdag in de loop van de late namiddag verwachten we de lijst met paarden die de prove di notte zullen rijden, alsook de paarden die rechtstreeks naar de tratta mogen gaan.