Balans van 2 dagen previsite

Afgelopen weekend werden alle ingeschreven paarden voor de Palio van 2 juli door de veterinaire commissie gecontroleerd.

De eerste ochtend, zaterdag 22, zagen we 4 afwezigen : Unidos, Veloce, Zetanna en Za Ser Bellu. De aandacht van de aanwezigen ging volledig naar de aanwezigheid van de koningin van 2016 : Preziosa Penelope die zich om 8 uur aandiende. Verder was het uitkijken naar Remorex, de winnaar van de Palio van 20 oktober jongstleden.

In de namiddag begon men opnieuw met een andere overwinnaar van de Palio, Polonski. Verder werd er geen afwezigheid genoteerd waardoor er op dag 1 maar liefst 51 paarden werden gecontroleerd.

Ook op dag twee was er veel belangstelling. Het eerste paard dat zich aandiende was Porto Alabe. Opvallend was de afwezigheid van 3 paarden uit de stal van Bartoletti : Quore de Sedini, Phatos de Ozieri e Rexi. Zij zullen met zekerheid niet deelnemen aan de Palio waardoor de droom van vele contradaioli, een lotto in alto, misschien nu al gedwarsboomd wordt. Verder noteerden we de afwezigheid van Viemmidietro, Ziculitth, Tottugoddu en Symposyum.

In de namiddagsessie zagen we geen Rodrigo Baio en Sunto. 49 paarden werden gecontroleerd op dag 2.

Op 2 dagen werden dus 100 paarden aan een onderzoek onderworpen. In de loop van de dag verwachten we de lijst met paarden die op de ochtenden van 27 en 28 juni zullen deelnemen aan de Prove Mattitudine.