Dag twee, de dag van de reflectie

De tweede dag (van vier) van Palio is de dag van de reflectie. Zo was gisteren de dag van het lot en de beslissingen; enerzijds met de toewijzing van de paarden, anderzijds de keuze van de kapiteins en de fantini. Vandaag is een kalmere en vredigere dag want er is rust in Siena tussen de ochtend- en de avondrit.

De mangini en kapiteins hebben echter wel een drukke dag. Ze ontmoeten elkaar om ‘partiti’ te smeden om hun strijdplan kracht bij te zetten. Op datzelfde moment is het in de wijken tijd om alles te regelen, te evalueren, te observeren en bij te sturen. Veel werk in de stallen dus waar de fantino, dierenarts en hoefsmid aanwezig en in de weer zijn.

Gisteravond zagen we prima prova, die ons inzicht gaf in de keuzes die de kapiteins gemaakt hadden. Vanmorgen geen wijzigingen bij de fantini en het is zelfs onwaarschijnlijk dat dit nog zal gebeuren de komende dagen. De derde prova kende vooral problemen tussen de touwen. Er was veel verwarring en veel zenuwachtigheid bij de paarden. En dat zonder debutanten ?

Interessant was de groei van de koppels paard-fantino bij Chiocciola, Bruco en Torre. Morgen wederom 2 prove. Benieuwd of we ook wijzer worden van de andere 7.

Tot slot nemen we nog eens de tijd om het gebaar van de vrouwen die gisteren voor Drago en Chiocciola het paard mochten gaan halen aan te halen. We zagen een gebaar van genegenheid, impulsief zelfs, ongezien maar vol emotie. En passie! Alles waar de Palio voor staat dus.