De 10 wijken op een rij voor de Palio van 2 luglio 2019

Vanavond om 19u30 rijden we de Palio van Siena met 10 wijken. Met Aquila-Pantera en Torre-Onda tellen we 2 rivaliteiten.

Alle 10 paarden hebben minstens 1 of meer palio’s gereden, 3 onder hen wonnen er al 1 of meer : Rocco Nice (Torre), Porto Alabe (Civetta) en Remorex (Drago).

Hieronder een overzicht van favorieten, outsiders en mogelijke verrassingen :

FAVORIETEN

CHIOCCIOLA – VIOLENTA DA CLODIA – Jonatan Bartoletti detto Scompiglio

Strategisch gezien is dit het favoriete koppel. Het paard is sterk en over de fantino valt niet te discussiëren! Beide belangrijke ingrediënten die zich mengen met een enorme wil om te winnen.

GIRAFFA – TALE E QUALE -Giovanni Atzeni detto Tittia

Tale e Quale is een van de gewilde paarden in het lot. Het paard kan eindelijk tonen uit welk hout het gesneden is. Tittia leek deze 4 dagen enorm gedetermineerd en alles wijst erop dat Giraffa een palio zal rijden als protagonist.

TORRE – ROCCO NICE – Elias Mannucci detto Turbine

Rocco Nice is van alle paarden wellicht het sterkste uit het lot. De situatie waarin Torre zich bevindt is niet de makkelijkste, met de rivaal die zijn leven wil riskeren en het Turbine moeilijk wil maken. Voor Turbine is het dé kans van zijn leven. Voor Torre zal de startpositie echter van belang zijn gezien Rocco Nice een zenuwachtige indruk nalaat.

BRUCO – SOLU TUE DUE – Andrea Mari detto Brio

Na een jaar fantino van de contrada te zijn volgt eindelijk het debuut van Brio in de kleuren van Bruco. Net als Chiocciola is Bruco strategisch gezien een van de favorieten voor de palio. Het is echter afwachten of Solu Tur Due een derde ronde aankan.

OUTSIDER

CIVETTA – PORTO ALABE – Giosuè Carboni detto Carburo

Het koppel van Castellare mag gezien worden tussen de favorieten, al starten de anderen beter. Porto Alabe past zich wel steeds goed aan en is het paard met de meeste ervaring in het lot. Ook al start het achteraan, het heeft de kracht om terug te komen.

AQUILA – RENALZOS – Carlo Sanna detto Brigante

De wil om zich van de cuffia te verlossen is groot. Renalzos kent de stal van Aquila heel goed ondertussen. Ook voor Brigante is het een kans, als Pantera en Trecciolino het toelaten.

SELVA – REMISTIRIO – Andrea Coghe detto Tempesta

Remistirio is gegroeid de laatste dagen, het paard kent de piazza en het lijkt de moment om de stap te maken naar de top. Voor Tempesta is het de palio op te confirmeren. De wil om te winnen zal niet ontbreken.

DRAGO – REMOREX – Federico Arri detto Ares

Ook al won het paard de straordinario van oktober, in een lot met deze paarden is het zeker geen favoriet. Het kan misschien wel profiteren van zijn rol als outsider. Ook Ares heeft veel zin om zich te tonen.

ONBEKENDEN

ONDA – TABACCO – Antonio Siri detto Amsicora

De eerste betrachting is om Torre van de overwinning te houden. Amsicora en Tabacco kennen elkaar zeer goed en dat kan een groot voordeel zijn, al zal de start bepalend zijn.

PANTERA – SORIGHITTU – Luigi Bruschelli detto Trecciolino

Trecciolino heeft zich verstopt tijdens de prove. Het zal zeer interessant zijn om de meester in een defensieve rol te zien rijden.

Contrada Cavallo Fantino
Onda Tabacco (2/0) Amsicora (5/0)
Selva Remistirio (2/0) Tempesta (3/1)
Bruco Solu Tue Due (4/0) Brio (30/6)
Torre Rocco Nice (1/1) Turbine (5/0)
Civetta Porto Alabe (12/2) Carburo (5/0)
Aquila Renalzos (4/0) Brigante (10/1)
Pantera Sorighittu (2/0) Trecciolino (51/13)
Giraffa Tale e Quale (1/0) Tittia (31/5)
Chiocciola Violenta da Clodia (1/0) Scompiglio (23/5)
Drago Remorex (1/1) Ares (1/0)

De Palio wordt uitgezonden op RaiDue en is in Belgie te bekijken via ProximusTV (285). Hopelijk hebben ze in Nederland evenveel geluk! Het zal jammer genoeg onmogelijk zijn de koers op de livestream van Canale3Toscana te zien daar deze verplicht worden deze af te zetten zolang de koers duurt (rechten Rai). Met een beetje goeie wil kan je wel een (illegale) livestream van RaiDue vinden 😉