De deelnemers van vanavond doorgelicht

Vanavond om 19u30 wordt de Palio van 2 juli 2024 gereden. We geven graag een overzicht van de 10 deelnemers. Wie is favoriet? Wie zijn de outsiders? En wie zijn de ongekenden?

Favorieten:

Oca met Tittia op Veranu lijkt de topfavoriet. Hij koos dit paard boven Tabacco, die meer ervaring heeft. Veranu is niet het snelste paard maar wellicht het meest precieze. Aan hem om opnieuw aan te knopen met een overwinning nadat zijn reeds van 5 op rij onderbroken werd in augustus vorig jaar.

Valdimontone met Scompiglio op Ungaros is ook bij de topfavorieten van deze Palio. Ungaros is een paard met ervaring en Scompiglio kiest Montone, ondanks de aanwezigheid van rivaal Nicchio. Kan hij zich hiervan losmaken en is hij evengoed vertrokken als tijdens de prove dan is hij misschien dé favoriet bij uitstek.

Pantera met de steeds meer overtuigende Bellocchio is de derde favoriet. Viso D’Angelo is een sterk paard maar kwam steeds net te kort om te winnen. Een uitstekende kans voor de zoon van Trecciolino om in de voetsporen van zijn vader te treden.

Ousiders:

Onda met de ervaren Tabacco en de winnaar van vorig jaar als ruiter (Brigante) is een outsider voor de overwinning. We hebben weinig gezien tijdens de prove maar gezien de ervaring van het paard zetten we hem bij de outsiders.

Nicchio heeft volgens de kenners een snel paard (Akida), maar draait het goed genoeg? Toen het scosso reed gisterenavond tijdens de Prova Generale zagen we van wel, maar met fantino is altijd anders. Vraag is en blijft of Nicchio een defensieve Palio zal rijden tegen Valdimontone of gelooft in eigen kunnen… Aan Turbine om zich te bewijzen in gelijk welke rol.

Giraffa rijdt redelijk anoniem de Prove. De jonge debutant Granito (21) krijgt een kans op een paard (Ardeglina) dat door de kenners als sterker dan je denkt aanschouwd wordt. Aan hem om zich te bewijzen.

Onbekenden:

Bruco kiest ook voor een debutant, Tambani. Hij ziet er ontspannen en vooral gelukkig uit met deze kans. Hij heeft weinig te verliezen en veel te winnen op Brivido Sardo die enorm rustig lijkt.

Leocorno verstopte zich tijdens de prove. Over het paard, Ares Elce, werd op voorhand veel goed gezegd. Kan Grandine zich bewijzen in een aanvallende rol of kijkt hij met meer dan één oog naar rivaal Civetta?

Civetta koos voor Tamurè om zijn kans te gaan op Criptha. Ook van dit duo weten we eigenlijk niets. Eén keer probeerde hij het paard maar kwam bijna ten val in de tweede Casato. Het wordt daarenboven tijd dat Tamurè eens een overtuigende Palio rijdt.

Lupa is de laatste in de rij. Het paard, Zenios, komt steeds enrom zeuwachtig de Piazza op. Ook voor fantino Tempesta wordt het tijd om de verwachtingen in te lossen.

Buon Palio!