De Palio met 8 rijden doorheen de geschiedenis

Zoals reeds geschreven zal de Palio vandaag met 8 gereden worden. Dit is niet de eerste keer.

De laatste keer dat dit gebeurde was op 2 juli 2012, toen de Chiocciola en de Tartuca niet deelnamen vanwege blessures van Nestore de Aighenta en Lamagno. Dit was ook de enige keer dat men met acht uit het stadhuis kwam. De andere keren blesseerde minstens 1 van de 2 zich tijdens de startprocedure.

Daarvoor moeten we terug naar 16 augustus 1986 toen Valdimontone niet deelnam omwille van een blessure van het paard (Olimpia Mancini) opgelopen tijdens de Terza Prova. Ook Nicchio nam uiteindelijk niet deel aan de Palio nadat fantino Massimino zich blesseerde tijdens de startprocedure.

Op 17 augustus 1879 gebeurde dit ook. Zowel de fantino van Drago als die van Pantera blesseerden zich tijdens de start. Die van Drago bij de derde valse start, die van Pantera bij de eerste valse start.

Op 1 juni 1862 blesseerden de paarden van Lupa en Tartuca zich tijdens de start. De Palio zou uiteindelijk uitgesteld worden tot de dag erna.

Een jaar eerder, op 16 augustus 1861 weigerde het paard van Leocorno om tussen de touwen te gaan staan. Het paard van Oca brak zijn hoofdstel en kon daardoor niet deelnemen.

Op 16 augustus 1860 nam Tartuca niet deel omwille van politieke problemen. Ook Onda nam niet deel omdat het paard zich blesseerde tijdens de start.