De Palio van Siena en de Contrade vertelt in een app

Vandaag presenteerde “Il Comitato Amici del Palio” zijn eerste app rond de Palio om zo alles rond het feest te vertellen aan de contradaioli maar ook aan het grote publiek.

De app vertelt het verhaal van de Palio  door de eeuwen heen en onthult alle geheimen ervan. Via deze app wilde men de inhoud van het historisch boek “Contrada è… Palio è…” (eerste editie 1988) in een hedendaags jasje steken.

De app werd ontwikkeld door de universiteit van Siena en is onderverdeeld in drie secties.
De eerste sectie gaat over de wijken (la contrada). Daarin vinden we de symbolen van de wijken, net als de vlag, de trommel, de kapel,…  Daarnaast vind je over elke wijk de standaard info (beeltenis, motief, kleuren,…)

In de volgende sectie gaat het over de Palio zelf. Zo beschrijven ze de rollen van de protagonisten (paarden, fantini, kapitein,…) . Ook alle etappes tussen de estazione en cena della vittoria worden ontrafeld.

De laatste sectie gaat over de geschiedenis van het feest. Fotogallerijen, video’s, audio en spelletjes voltooien de app. Het is ook de bedoeling dat de app regelmatig wordt bijgewerkt (iets dat we van een vorige Palio-app niet kunnen zeggen jammer genoeg.

De app is gratis en volledig in het Italiaans te verkrijgen. Voorlopig enkel op iPad (vanaf iOS 7).
Je kan de app hier vinden : iTunes