Drappellone van Massimo Stecchi voorgesteld

Vanavond rond 19u00 werd de drappellone geschilderd door Massimo Stecchi ter ere van de Palio van 2 juli 2019.

De Sienese kunstenaar Massimo Stecchi gebruikte techniek en genetica om de kleuren die de stad dierbaar zijn extra aandacht te geven. Hij creëert chromatische contrasten waarbij een constant kleurenpalet zicht vermengt en botst maar ook een harmonieus geheel van rood, blauw, zwart en wit vormt. Dit zijn de overheersende, primaire kleuren. Hij kiest voor eenvoudig en mooi, maar laat plaats voor verhalen en ervaringen.

Het rood, terra di Siena, gebruikt hij om kracht te geven aan het leven en aan het gezicht van de Madonna. De jonge kerel onderaan draagt enkel de ‘balzana’ (vlag van Siena, zwart en wit).

Hij geeft ook een boodschap van hoop door een grote witte ballon te laten vliegen. Uiteraard is er ook aandacht voor de onbetwiste auteur van de Palio : het paard !

De wapenschilden in de kleuren van de wijk krijgen een blauwe hemel als achtergrond met voor wie goed oplet kleine paardjes.

Ook de Masgalano, ontworpen door Chiara Tambini en geschonken de AUSER Comunale van Siena werd voorgesteld. Deze prijs gaat naar de wijk die het beste voorkomt tijdens de Corteo Storico van beide palio’s van 2019.