Eerste Prove Regolamentate gereden, drie valpartijen

Het waren de valpartijen van Bincoletto, Puligheddu en Betti die de gereguleerde proeven waarbij 42 paarden betrokken waren, animo gaven. Zes prove, 42 paarden, drie valpartijen: dit waren de cijfers van de Prove Regolamentate.

Op een piste met uitstekende tufo en met een Piazza del Campo omringd door volle tribunes, was het mogelijk om uitstekende paarden te observeren, wat een ruime keuze mogelijk maakt om het lot van tien te voltooien.

Alle ogen ook gericht op de jockeys. De Prove Regolamentate zijn er vooral om jonge fantini in de kijker te zetten. Ze kunnen het werk dat ze verricht hebben in de winter tentoon spreiden. Ook te paard zijn enkele ervaren jockeys zoals Dino Pes, Enrico Bruschelli, Silvano Mulas en Jonatan Bartoletti. Scompiglio spaarde zijn Zeuri niet door met een krachtige rit een show neer te zetten. En dan de hoofdrolspeler worden in het vangen van een scosso.

In werkelijkheid waren er drie valpartijen. In de tweede prova viel Alessio Bincoletto van Corallo Sauro in San Martino, in de vierde Gabriele Puligheddu van Tornada die vervolgens een groot aantal snelheidsrondes reed, en in de vijfde Rocco Betti van Fenomenale, beiden nog in San Martino.

Geen probleem voor Bincoletto en Puligheddu, terwijl Rocco Betti medische behandeling zocht in de kapel.