Enkele wetenswaardigheden over de fantini en cavalli die de Palio van 2 juli zullen rijden

Dankzij La Voce Del Palio krijgen we inzage in enkele koppels tussen paard en fantino, paard en contrada en fantino en contrada. We starten met de paarden om vervolgens ook aandacht te hebben voor de fantini.

Cavalli

De meest voor de hand liggende om mee te starten is Aquila, die voor de derde keer Renalzos in de stal krijgen. Renalzos wordt hiermee het tweede meest ‘trouwe’ paard in de geschiedenis van Aquila, tezamen met Rimini. Het meest ‘trouwe’ paard was Stornino die wel 4x uitkwam voor Aquila. Het paard van Marcello Roti werd op 2 juli 2016 bereden door Tremendo en op 2 juli 2017 door Brigante die ook deze keer zal rijden.

Ook Porto Alabe gaat opnieuw naar een gekende stal, die van Civetta en dit voor de tweede maal. De vorige keer was in augustus 2016 met Bighino. Porto Alabe komt hiermee op gelijke hoogte met Arianna, Archetta, Folco en Ruello. Quebel reed maar liefst 4x voor Civetta.

Solu Tue Due rijdt net als vorig jaar in augustus voor Bruco, toen met Grandine. Solu Tue Due komt hiermee op gelijke hoogte met paarden als Berio, Choci, Pytheos en Ascaro en wordt hierdoor met hen het meest ‘trouwe’ paard.

Fantini

Wat de fantini betreft zou dit de tweede keer zijn dat Tittia voor Giraffa rijdt. Tempesta, Scompiglio en Trecciolino rijden elk hun derde palio voor respectievelijk Selva, Chiocciola en Pantera.

Ook Carburo (Civetta), Ares (Drago) en Brigante (Aquila) rijden net als Tittia de tweede keer voor hun wijk.

Debutanten bij hun gekozen wijk zijn Brio (Bruco), Turbine (Torre) en Amsucora (Onda)