Ervaring op de Piazza del Campo van de paarden die zijn ingeschreven voor de Previsite

Zoals gisteren bericht zijn er 103 paarden ingeschreven en toegelaten voor de previsite voor de Palio 2 juli 2024 in de Clinica del Ceppo, gepland op zaterdag 22 en zondag 23 juni. Afgezien van eventuele afwezigheden (die er bijna altijd zijn) en afwijzingen door de Veterinaire Commissie, geven we hier een overzicht van de ervaringen op Piazza del Campo van de 103 paarden.

Er zijn in totaal 3 winnende paarden aanwezig in de lijst: Remorex (2 Palio’s gewonnen), Tale e Quale (1 Palio gewonnen), Zio Frac (2 Palio’s gewonnen). Dan is er nog een groep met 9 paarden die al minstens één Palio gelopen hebben, maar nog nooit gewonnen hebben. Het zijn Anda en Bola (2 Palio’s), Tabacco (6 Palio’s), Ungaros (2 Palio’s), Vankook (1 Palio), Veranu (1 Palio), Viso d’Angelo (3 Palio’s), Vitzichesu (2 Palio’s), Volpino (1 Palio maar uiteindelijk niet gereden) en Zenis (1 Palio). Er zijn dus in totaal 12 paarden die minimaal één Palio hebben gelopen. Deze paarden vormen een bepaalde basis voor de kapiteins voor het geval men kiest voor een lot met veel ervaring.

We vinden vervolgens een grote groep van 14 paarden die minstens één aanwezigheid op de tratta op hun palmares hebben. Deze groep omvat Ares Elce, Benito Baio, Buran, Chiosa Vince, Coca, Compilation, Corallo Sardo, Tiepolo, Unamore, Volcan de Bonorva, Zenios, Zentiles, Trikke en Zeuri. Dit zijn paarden die al enige ervaring hebben opgedaan op Piazza del Campo en zouden kunnen ambiëren om het lot te betreden.

Dan zijn er nog 22 paarden die minstens één aanwezigheid in de Prove Regolamentate op hun naam hebben staan: Akida, Ardeglina, Baila, Banzay, Benitos, Bim Bum Bam, Brivido Sardo, Bryan de Marchesana, Canarinu, Carontes, Cararrasegare, Cassiox, Caveau, Criptha, Diocleziano, Diodoro, Dollaro, Dreheer, Fenomenale, Superchioma, Tempesta Blu en Zinias. Dit zijn paarden die, als ze de tratta zouden halen, alles uit de kast zullen halen om het lot te halen.

Tenslotte is er de grootste groep met 55 paarden die nog nooit ervaring hebben gehad op Piazza del Campo. Voor het grootste deel zijn het paarden die onlangs in Siena zijn aangekomen en voor hen is dit een belangrijk seizoen gezien ze hun eerste stappen zetten in het Protocollo. Alle ervaring die ze dit jaar opdoen kan van pas komen als ervaring met oog op de volgende Palio-jaren.