Het debuut van Stefano Piras ?

Een van de mooie verhalen van deze Palio dell’Assunta is het debuut gisteravond van Stefano Piras bij Aquila. Hij werd geboren in 1986 in Lanusei (OR).

Wat weinigen weten of herinneren is dat Stefano Piras zijn debuut maakte op Piazza del Campo bij de Prove di Notte in juni 2007. Hij reed op Blu Moon. In augustus van datzelfde jaar deed hij hetzelfde met Guschione, Frustone en Gentleman Boy.

Pas in 2018 keerde hij terug naar Siena, om in de stallen van Luigi Bruschelli detto Trecciolino te gaan werken. Dit jaar maakte hij de overstap naar de scuderia van Giovanni Atzeni detto Tittia.

Gistermorgen, ter gelegenheid van de tratta, bewees hij dat hij een goed fantino is. Dit werd snel beloond door Aquila die hem de Prima Prova gunden. Voorlopig grijpt hij zijn kans want ook vanmorgen zat hij bij Aquila, in de plaats van Dino Pes die door iedereen verwacht werd. We zien dus wel kans dat hij vrijdag de Palio zal rijden.

Tot een paar jaar geleden was het de gewoonte van de Contrade om jonge fantini de kans te geven bij de Prima Prova. Het zou leuk zijn om deze gewoonte opnieuw op te nemen om zo plaats te maken om nieuwe jongens de kans te geven om op de Piazza te verschijnen.