Het is al Palio: de eerste hypothesen voor de fantini na de estrazione

Na de loting van Giraffa, Chiocciola en Drago (en Tartuca die een eerste van 2 schorsingsdagen zal uitzitten) zijn de 10 deelnemers bekend. De 10 kapiteins kunnen de strategie beginnen uitstippelen met het oog op 29 juni wanneer de paarden verloot worden.

Onda vertrekt vanuit Carlo Sanna, detto Brigante, hoewel relaties met Giovanni Atzeni detto Tittia goed zijn. In het geval van een competitief paard zal het echter Brigante zijn die zijn overwinning van augustus 2017 met Porto Alabe mag trachten te verzilveren. Het alternatief is Antonio Siri.

Selva wil graag Giovanni Atzeni omdat hij de laatst winnende fantino is voor de wijk van Vallepiatta. Ook Andrea Coghe wordt genoemd die bij hen debuteerde als Tempesta.

De relatie tussen Andrea Mari detto Brio en Bruco is bekend. Hij is de vaste keuze en met een competitief paard verwachten we hem in de stal van Barbicone. Het alternatief is Elias Mannucci.

Scompiglio en Brio staan met stip in het notitieboekje van Torre. Giosuè Carboni detto Carburo is een optie met een minder paard. We lezen ook dat de deur openstaat voor Elias Mannucci.

Civetta heeft altijd een uitstekende relatie gehad met Brio, maar de aanwezigheid van Bruco compliceert de dingen waardoor men toenadering zoekt met Bartoletti. Ook de terugkeer van Giosué Carboni valt niet uit te sluiten.

Ook Aquila wil Tittia met Carlo Sanna als alternatief. Ze wachten het langst op een nieuwe overwinning (27 jaar) en willen voor winst gaan. Een alternatief is Andrea Coghe.

Rivaal Pantera zou kunnen opteren voor een terugkeer van Jonatan Bartoletti detto Scompiglio hoewel met Bastiano Sini afgelopen winter vaste fantino van de wijk gemaakt heeft. Het lijkt echter duidelijk dat men met een toppaard zou kiezen voor een ervaren fantino. Ook Luigi Bruscchelli wordt her en der genoemd.

Wat de drie getrokken wijken betreft :

Giraffa heeft een uitstekende relatie met Jonatan Bartoletti, terwijl in het geval van een paard van mindere kwaliteit de deur openstaat voor een terugkeer van Francesco Caria detto Tremendo. Alternatief kan Luigi Bruschelli detto Trecciolino worden als wordt de naam van Atzeni ook genoemd.

Chiocciola richt zich op Scompiglio in het geval van een competitief paard. Francesco Caria is het alternatief.

Drago lijkt opnieuw de kans te geven aan Federico Arri die zijn debuut maakte in de Palio Straordinario. Met een toppaard zouden ze graag Brio overtuigen, moeilijk maar niet onmogelijk. Sinds gisteren worden ook de namen van Atzeni en Bartoletti genoemd bij een competitief paard.

We moeten uiteraard toegeven dat het lot veel zal beslissen op 29 juni wanneer de paarden verdeeld worden.