Hoe wordt de volgorde van de start tijdens de prove bepaald?

We naderen met rasse schreden de eerste dag van de Quattro Giorni, de dag van de tratta, de assegnazione én de eerste prova. In dit artikel willen we graag duiden hoe de contrade tussen de touwen zullen geroepen worden tijdens de zes prove.

Die van de eerste en tweede prova liggen vast van zodra de estrazione plaatsgevonden heeft. De 10 paarden zullen tijdens de prima prova binnegeroepen worden in de volgorde waarin ze werden uitgeloot. Dat wil zeggen dat de eerste 7 zelfs al meer dan een jaar eerder gekend zijn. De seconda prova zal in omgekeerde volgorde zijn van de prima.

De terza en quarta zijn ook mekaars tegengestelde. In de terza prova worden de contrade binnengeroepen in de volgorde waarin ze werden verloot op dag 1. De quarta prova is zoals gezegd de omgekeerde volgorde van toewijzing.

Tot slot hebben we de prova generalehier worden de paarden binnegeroepen in de volgorde van het nummer dat tijdens de assegnazione aan hun oor hing. De provaccia is de omgekeerde volgorde van de prova generale.