Ivanov overleden

Vandaag overleed Ivanov, het donker zwarte paard dat in 2003 geboren werd uit Zecor en Ange Lola. Hij debuteerde op de Piazza ter gelegenheid van de Prove di Notte in augustus 2008 wanneer hij bereden werd door Alessandro Chiti en Marco Dionisi.

Drie jaar later, in juli 2011, maakte hij zijn debuut op de Tratta en werd hij onmiddellijk gekozen. Hij werd toegewezen aan Tartuca en bereden door debutant Giosuè Carboni detto Carburo. Hij reed de Palio scosso uit na de val van Carburo in de eerste San Martino.

In augustus van hetzelfde jaar werd hij opnieuw gekozen en toegewezen aan Leocorno. De kapitein van Pantaneto vertrouwde hem toe aan Jonatan Bartoletti. Hij startte als eerste maar aan het begin van de tweede ronde werd hij ingehaald door de sterkere Fedora Saura die voor Giraffa de Palio won.

Het jaar nadien werd hij voor een derde keer op rij verloot. Hij ging naar Onda die hem met veel enthousiasme naar hun stal meenamen. Ze kozen voor Gigi Bruschelli die erin slaagde om die Palio te winnen. Onda was in extase met een nieuwe overwinning sinds 1995.

Daarna reed Ivanov geen Palio’s meer. Maar Onda vergat nooit zijn held die na 17 jaar wachten opnieuw de overwinning naar Malborghetto bracht. Ricordi Di Palio droeg een documentaire op aan Ivanov én de zorgen van Onda.