Luigi De Mossi: “Enkel paarden geboren in Italië toegelaten op de Palio”

Vanochtend vond op het stadhuis in Siena een persconferentie plaats. Op deze persconferentie gaf burgemeester De Mossi meer uitleg bij het protocol voor de Palio paarden voor dit jaar. De belangrijkste nieuwigheid is dat alleen paarden geboren in Italië zullen geregistreerd en opgevolgd worden.

“Wij geloven dat dit een strategische keuze is, althans voor dit jaar, omdat we willen afwachten hoe de zaken in het buitenland zijn, omdat we weten dat er problemen kunnen zijn met betrekking tot de bloedlijnen van de paarden” – verklaarde de burgemeester (enkel halfbloeden mogen de Palio rijden). Andere kleine wijzigingen hebben invloed op het sportfitnesscertificaat. Wat de veterinaire commissie betreft, zullen sommige leden van de commissie worden vervangen.

De deadline voor het indienen van het aanvraagformulier voor eigenaars van paarden vervalt op vrijdag 29 maart om 12.00 uur. Dan zullen alle ingeschreven paarden voor 2019 bekend zijn. De datum voor de eerste previsite liggen nog niet vast.

Burgemeester De Mossi sprak ook over het afzien van het schilderen van de drappellone door Giosetta Fioroni’s en zei dat hij binnen de week de naam van de nieuwe schilder zal bekend maken.