Mattia Chiavassa en Gabriele Puligheddu krijgen bijnaam

Gisterenavond op de cena della Prova Generale kregen de twee fantini die voor hun grote debuut staan een bijnaam. Bruco gaf haar ruiter Mattia Chiavassa de bijnaam Tambani. Giraffa koos voor Gabriele Puligheddu de bijnaam Granito.

Het is de eerste keer sinds 2 luglio 2010 dat we twee debutanten zien in dezelfde Palio. Toen waren het Federico Ghiani detto Strappo en Antonio Siri detto Amsicora.

Als we de leeftijden bekijken zien we dat Chiavassa reeds 33 jaar is. Puligheddu daarentegen is nog jong en telt 21 lentes. Het is van Tremendo (Francesco Caria) in 2009 geleden dat zulk een jonge fantino debuteerde.

We bekeken de fantini die sinds 2000 gedebuteerd hebben en zagen dat er 29 debuteerden. De gemiddelde leeftijd is 25,5 jaar oud. De twee die vandaag debuteerden zitten samen dicht bij dit gemiddelde.

De jongste debutant na 2000 is Giovanni Atzeni die 18 jaar oud was. Dino Pes (Velluto) volgt met 19 lentes. De ouste was Claudio Bandini detto Batticuore in 2004. Hij was 35 jaar oud.

De laatste winnende debutant is Scompiglio (Jonatan Bartoletti) in 2007 voor Leocorno op Brento. De laatste winnende debutant op een debuterend paard is echter al meer dan 40 jaar geleden. Il Pesse won op 2 juli 1982 voor Valdimontone op Cuana.

Je kan de volledige lijst debutanten sinds 2000 hier vinden.