Nu al hét beeld van de Palio van 2 juli 2019?

Overweldigd door emoties vielen twee vrouwen uit hun rol.

Ze braken met de traditie omdat zij het paard mochten gaan halen voor hun respectievelijke wijken; Drago en Chiocciola. Een rol die normaal weggelegd is voor een man. Daarenboven schreven ze dubbel geschiedenis met een gebaar dat nooit eerder gezien werd, en dit in het heetst van de strijd, op een moment dat de spanning op het plein te snijden is.

Laura en Daniela komen niet alleen uit een verschillende wijk, of hebben niet dezelfde leeftijd, maar hadden wel dezelfde fierheid in de ogen omdat zij het paard mochten gaan halen op de tratta. Ze vielen onmiddellijk op tussen al de andere mannen. Ze hadden mekaar ook direct gevonden toen ze aankwamen op de piazza om voor het podium van de kapiteins te gaan staan, wachtend op het door het lot gekozen paard.

Alsof dit nog niet genoeg emotie was brachten ze heel Siena aan het zwijgen. Ze gaven elkaar een omhelzing toen Chiocciola zijn paard toegewezen kreeg. Een omhelzing die meer dan de trompetten het plein aan het zwijgen kreeg. De Palio gaat verder dan de contrade, het is meer dan een koers, veel meer dan een drappellone. Het is de apotheose van het leven én het delen van emoties.

Siena leek omarmd te worden door Laura en Daniela. Iedereen in Siena leek te willen delen in wat een wederzijdse wens leek van beide dames : Sorella mia, vai, e torna vincitrice…(“Mijn zuster, ga en kom terug als overwinnaar…”)