Op 18 juni verschijnt er een documentaire over de Palio gemaakt door Edera magazine

De vierde documentaire van Edera Rivista is gewijd aan de contrade van Siena. Het werk, getiteld “Contrada-La voce eterna del Palio di Siena” (“Contrada – De eeuwige stem van de Palio di Siena”) duurt een uur, wordt live gestreamd op zondag 18 juni (21.30 uur) op het YouTube– en Facebook-kanaal van Edera Rivista. De regie is van Sofia Milazzo, de montage door Sofia Milazzo, Lorenzo Chiaro, Enrico Tongiani. Sofia Milazzo, Enrico Tongiani, Rafael Montagnes werkten mee aan de opnames; Lorenzo Chiaro, Enrico Tongiani, Sara Rocca aan de interviews (soundtracks gemaakt door Shed626musichub).

De documentaire is gemaakt in samenwerking en met de steun van het Consorzio per la Tutela del Palio di Siena en met de steun van de regio Toscane. Het filmen duurde een jaar en omvat de Palio van afgelopen zomer. De docufilm geeft ruimte aan 17 contrade, 17 interviews, 17 verhalen. De productie is bedoeld om het sociale en vrijwillige leven van elke contrada te vertellen, de interne samenstelling en hiërarchie uit te leggen, evenals de functie binnen de stad Siena.

«Gewoonlijk gaat de meeste aandacht van het publiek uit naar de koers die Siena beroemd heeft gemaakt over de hele wereld. Deze productie daarentegen vertelt het verhaal achter de schermen van het evenement en het contrada-leven zonder welke de Palio di Siena niet zou bestaan . Elk van de contrada’s werd verteld vanuit de musea, wijkhuizen of kerken en door de mond van de contradaioli die er elke dag wonen».