Palio 16 agosto 2019: nieuwe voorspelling van de mogelijke fantini

Nadat we op 10 juli een eerste voorspelling deden over de fantini is het twee weken voor de Palio opnieuw tijd voor een nieuwe voorspelling. Voor elke van de 10 deelnemende contrade hebben we minstens 2 opties van wie er zou kunnen rijden opgelijst. We overlopen zoals steeds in de volgorde van de estrazione. Voor de toppers zoals steeds meerdere mogelijkheden, zeker voor de winnaar van juli : Tittia.

Chiocciola: met een goed paard in de stal zien we de terugkeer van Jonatan Bartoletti. Het alternatief lijkt Francesco Caria te worden.

Oca: met een paard met winstkansen staat de deur open voor drievoudig winnaar voor Oca Giovanni Atzeni. Ook de naam van Carlo Sanna wordt meermaals genoemd. Een andere mogelijkheid is Dino Pes, die in 2017 na 13 jaar opnieuw een kans kreeg bij Leocorno maar vooral in de kleinere Palio’s in de provincie al jaren een heel sterke indruk nalaat..

Selva: Giovanni Atzeni is optie nummer 1 voor Vallepiatta indien ze een goed paard geloot hebben. Alternatieven zijn Andrea Coghe of zelfs een debutant…

Aquila: ook zij gaan voor Giovanni Atzeni met een toppaard. De terugkeer van Carlo Sanna valt niet uit te sluiten en ook hier is de naam van Dino Pes gevallen als alternatief.

Onda: Malborghetto richt zich met een goed paard op één van de twee fantini die als laatste wonnen voor hen : Carlo Sanna en Giovanni Atzeni. Alternatief is de terugkeer van Antonio Siri die in juli zijn werk meer dan goed deed.

Torre: met een goed paard, desondanks de aanwezigheid van rivalen Oca en Onda, willen ze Jonatan Bartoletti of Andrea Mari (die wel eerst het paard van Bruco moet afwachten gezien hij daar vaste fantino is). Alternatief bij een defensieve Palio is Giosuè Carboni.

Istrice: Camollia wil Giovanni Atzeni met een toppaard. Alternatieven zijn Carlo Sanna en Andrea Coghe.

Pantera: met een goed paard staat de deur open voor Jonatan Bartoletti en Andrea Mari (al geldt voor die laatste hetzelfde als wat we bij Torre schreven). Alternatief is de terugkeer van Luigi Bruschelli.

Drago: Jonatan Bartoletti en Giovanni Atzeni liggen in balans bij een toppaard. Alternatief is de terugkeer van Federico Arri na zijn goede koers in juli.

Bruco: met een competitief paard zal Andrea Mari in Via del Comune blijven.In het geval dat Brio kiest voor een andere wijk waar hij meer kans ziet voor zichzelf zal de keuze op Sebastiano Murtas vallen.