Palio 2019 : de eerste beslissingen

Tot ieders verbazing zal Ambrosione terugkeren als mossiere na 3 jaar (waarin Fabio Magni 7 palio’s op een rij mossiere was). De commissie die verantwoordelijk is om de starter aan te stellen (Simone Manganelli (Bruco), Fabio Miraldi (Drago); Stefano Casini (Giraffa) en Alessandro Giorgi (Selva)) komen dus Bartolo Ambrosione op de proppen. Deze heeft zijn beschikbaarheid al kenbaar gemaakt. De kapiteins zullen de keuze officialiseren de dag van de estrazione van de Palio van 2 juli.


Daarnaast werden Giosetta Fioroni en Milo Manara gevraagd om de Drappelloni voor de Palio’s van 2019 te schilderen.

Giosetta Fioroni werd geboren in Rome in 1932 en komt uit een familie van kunstenaars. Na haar studie aan de Academie voor Schone Kunsten in Rome heeft ze in haar werk veel aandacht voor de diepgewortelde emotionele toon van de kindertijd en het vrouw-zijn. Ze exposeerde op de 7e Quadriennale van Rome in 1955. Daarna werkte ze als kostuumontwerper voor de ontluikende Italiaanse televisie.

De werken van Giosetta Fioroni zijn verhalen van werelden, volkeren en beschavingen. Haar werk wordt gewoonlijk geplaatst binnen de Italiaanse Pop Art en laat 2 werelden samenvloeien : werkelijkheid en fantasie. Zo zien we bijvoorbeeld enerzijds de culturele industrie en langs de andere kant de elvenwereld.

Maurilio Manara, detto Milo, werd geboren in Luson (Bolzano) in 1945. Hij is een van de beroemdste Italiaanse cartoonisten van de naoorlogse periode. Hij is een verfijnde ontwerper en heeft een droomachtige wereld weten te creëren, bevolkt door mooie en onmogelijke meisjes, zo fascinerend dat het totaal onwerkelijk is. Aanvankelijk wijdde hij zich aan schilderen en adverteren. In 1969 debuteerde hij met zijn strip “Genius”, een erotische-politie-serie gepubliceerd door Furio Viano. Tijdens zijn lange carrière heeft hij zelfs samengewerkt met Fellini,

Meer dan 30 jaar lang zou hij strips tekenen waardoor hij meer dan zijn stempel drukte op de Italiaanse stripwereld.