Palio.be steunt het initiatief om Michele Fiorini voor te dragen voor de “Premio Mangia 2019”

Een paar dagen geleden werd op Facebook de groep ” Vogliamo Michele Fiorini premiato col Mangia 2019” (We willen Michele Fiorini bekroond met Mangia 2019) spontaan geboren. De Mangia-prijs wordt elk jaar toegekend “aan hen die, vanwege hun werk, hebben bijgedragen aan de bekendheid en reputatie van Siena, zelfs tot buiten de stadsgrenzen”.

Net als La Voce Del Palio geloven ook wij dat zijn werk met Ricordi di Palio van fundamenteel belang is. Als “leider” van deze groep verdient Michele Fiorini deze prijs. Zonder hem en zijn grote passie zou een immense video-erfenis met betrekking tot de geschiedenis van Siena en de Palio misschien onherstelbaar verloren zijn gegaan.

Daarnaast gaf hij met zijn interviews met oude jockeys en leidinggevenden van de Contrade bekendheid aan zoveel verhalen en anekdotes, vaak zelfs onbekend voor vele Sienesen. Hij liet de ex-fantini ook opnieuw het truitje aantrekken van de Contrada waarmee ze hun overwinning behaalden. Zo voelden ze zich opnieuw fantino zoals weleer.

Het werk van Michele en zijn groep, waarvan we ook vereerd zijn deel uit te maken, is daarom van fundamenteel belang, vooral vanuit cultureel en historisch oogpunt.

Tot slot de link op lid te worden van deze Facebook-groep.