Update mogelijke fantini op 9 dagen van de tratta

Negen dagen voor de tratta van 29 juni maken we opnieuw een balans op van de 10 contrade die meelopen en wie ze als fantino zouden kunnen installeren. Voor elke Contrada hebben we meerdere opties. We overlopen in de volgorde van de estrazione.

Onda: Met een goed paard mikken ze op Giovanni Atzeni of Carlo Sanna. Alternatief zou Antonio Siri zijn.

Selva: Met een competitief paard kiezen ze voluit voor Giovanni Atzeni of Jonatan Bartoletti. Het altenatief is nog steeds Andrea Coghe die 2 jaar geleden bij hen debuteerde.

Bruco: Andrea Mari is de fantino van de wijk en met een goed paar is hij uiteraard dé keuze van kapitein Manganelli. Mocht Brio zich willen richten op een andere wijk, dan komen Elias Mannucci en Sebastiano Murtas in beeld.

Torre: Jonatan Bartoletti is eerste keuze bij een competitief paard. Alternatieven zijn Elias Mannucci en Giosuè Carboni.

Civetta: Met een goed paard trekken ze alle registers open voor Andrea Mari, ook al is deze vaste ruiter van Bruco. Alternatief is de terugkeer van Giosuè Carboni. We sluiten niet uit dat ook Elias Mannucci en Sebastiano Murtas in aanmerking komen.

Aquila: Als nonna willen ze de Palio winnen, met een goed paard gaan ze voor Giovanni Atzeni of Carlo Sanna. Alternatieven zijn Andrea Coghe en Dino Pes.

Pantera: Net zoals Bruco heeft ook Pantera een afspraak met een vaste fantino : Bastiano Sini. Met een goed paard zouden ze echter hun pijlen kunnen richten op Jonatan Bartoletti en Luigi Bruschelli. Alternatieve oplossing is Valter Pusceddu in het geval van een defensieve Palio.

Giraffa: Jonatan Bartoletti en Giovanni Atzeni liggen in poleposition met een paard dat kan winnen. Alternatief is Luigi Bruschelli ook al heeft hij nog nooit voor Giraffa gereden. Francesco Caria zou ook in aanmerking komen.

Chiocciola: Jonatan Bartoletti lijkt de man te zijn die na 20 jaar de Palio naar Chiocciola moet brengen. Alternatieven zijn Francesco Caria, Giosuè Carboni en Antonio Siri.

Drago: Met een goed paard gaan ze voor Jonatan Bartoletti of Giovanni Atzeni. Alternatieven zijn Carlo Sanna of de terugkeer van Federico Arri die vorig jaar bij hen debuteerde.

Bron : La Voce Del Palio