Verslag Monticiano – 13 april 2024

Afgelopen zaterdag werden er op de piste van Monticiano enkele koersen gereden in voorbereiding van de Palio van 2 juli. Onderaan kan u beelden vinden van Canale3 en SienaTV.

Prima corsa: Didone de Aghenta (Bitti); Fenomenale (Betti); Demoni (Puddu); Diocleziano (Fabbri); Banzay (Chiavassa); Benitos (Mula); Zio Frac (E. Bruschelli). Rincorsa: Viso d’Angelo (Piras)

Uitstekende start voor Benitos met Antonio Mula, gevolgd door Zio Frac met Enrico Bruschelli en door Viso d’Angelo met Stefano Piras die vanaf de rincorsa een goede start had. Benitos wist met Shardana (al zegevierend in de races in Piancastagnaio) de leiding te behouden, ondanks aanvallen van buitenaf door Viso d’Angelo. Op de derde plaats Federico Fabbri met Diocleziano. In deze race belichten we de twee valpartijen in de bocht van de droge appelboom van Mattia Chiavassa van Banzay en Giovanni Puddu van Demoni.

Seconda corsa: Dovizia (Fabbri); Bryan de Marchesana (Giannetti); Buran (E. Bruschelli); Aramis King (Bartoletti); Coca (Nieddu); Anda e Bola (Murtas). Rincorsa: Remorex (Columbu)

Mooie overwinning voor Bryan de Marchesana met Alessio Giannetti die onmiddellijk de leiding nam en ook enkele aanvallen pareerde van Dovizia met Federico Fabbri en Anda en Bola met Sebastiano Murtas, die respectievelijk op de tweede en derde plaats arriveerden.

Terza corsa: Demoniu Fio (Mannucci); Diodoro (Putzu); Bim Bum Bam (Mula); King Rio (Bitti); Corallo Sardo (Betti); Duce (Puddu). Rincorsa: Zenios (Chiavassa)

Goede exit uit de touwen van Diodoro met Michel Putzu en Bim Bum Bam met Antonio Mula maar bij de bocht van de droge appelboom was er een uitstekende actie van Demoniu Fio met Elias Mannucci die een goede binnenkant wist te pakken en neem de kop nam. Demoniu Fio met Turbine behield de eerste positie en won, vóór Diodoro met Michel Putzu en Duce met Giovanni Puddu.

Quarta corsa: Aredeglina (Nieddu); Dolcecomelanutella (Coghe); Zeuri (Chiavassa); Carontes (Bincoletto); Akida (E. Bruschelli); Superchioma (Columbu). Rincorsa: Ungaros (Murtas)

Uitstekende start voor Ardeglina met Salvatore Nieddu, gevolgd door Dolcecomelanutella met Andrea Coghe. Ardeglina behield de leiding maar aan het einde van de race was er een goede inhaalactie van Akida met Enrico Bruschelli die deze race won voor Ardeglina en Zeuri met Mattia Chiavassa.

Quinta corsa: Bombolina (Columbu); Zinias (Mula); Donna Rosa (Caria); Zenis (Murtas); Dorotea Dimmonia (E. Bruschelli); Carrasegare (Manca). Rincorsa: Tiepolo (Mannucci)

Tweede overwinning van de dag voor Enrico Bruschelli op Dorotea Dimmonia. Uitstekende start van Dorotea Dimmonia zelf, gevolgd door Tiepolo (uitstekend gestart vanaf de rincorsa) met Elias Mannucci. Dorotea Dimmonia behield de leiding en arriveerde in een langzaam tempo samen met Tiepolo. Derde plaats voor Francesco Caria met Donna Rosa