Verslag Monticiano – 5 april 2024

Nadat de eerste 3 oefensessie omwille van het slechte weer werden uitgesteld was het eindelijk zover, de eerste test voor Palio-paarden op de pista van Monticiano op vrijdag 5 april. Onder het verslag kan u een reportage vinden van SienaTV. Update 10/04: ook de reportage van Canale3 werd toegevoegd onder dit artikel.

Prima corsa: Coca (Nieddu); Carrasegare (Manca); Compilation (Puddu); Brivido Sardo (Angioi); Vankook (Fabbri); Bombers (Chiavassa). Rincorsa: Zio Frac (E. Bruschelli)

Uitstekende start vanuit de touwen van Bombers Mattia Chiavassa, gevolgd door Zio Frac die vanaf de rincorsa de tweede positie behaalde. Bombers hield een deel van deze koers de leiding. Zio Frac pakte de leiding over, maar deze werd op zijn beurt ingehouden door Bellocchio; Brivido Sardo profiteerde hiervan met Giuseppe Angioi die deze race won vóór Compilation met Giovanni Puddu en Vankook met Federico Fabbri.

Seconda corsa: Chiosa Vince (Fabbri); Dollaro (Chiara); Criptha (Mannucci); Unamore (Pes); Diamante Grigio (Piras); Buran (E. Bruschelli). Rincorsa: Volpino (Mula)

Chiosa Vince met Federico Fabbri startte aan de leiding, gevolgd door Dollaro met Nicolò Chiara. Chiosa Vince werd vervolgens ingehouden waardoor Dollaro de leiding nam. Een sterke Diamante Grigio met Stefano Piras wist Dollaro te passeren en won voor Criptha met Elias Mannucci en Unamore met Dino Pes.

Terza corsa: Superchioma (Columbu); Caveau (Putzu); Bella Chi Su Sole (A. Sanna); Zenios (Chiavassa); Zentiles (Murtas); Ares Elce (Puddu). Rincorsa: Vitzichesu (Giannetti)

Uitstekende start uit de touwen van Zentiles met Sebastiano Murtas die een groot deel van deze race de leiding behield. Net als in de twee voorgaande races werd ook hier de gangmaker (Zentiles) ingehouden door Grandine waarna Bella Chi Su Sole profiteerde met Andrea Sanna. Deze won voor Zentiles zelf en Ares Elce met Giovanni Puddu.

Quarta corsa: Dorotea Dimmonia (E. Bruschelli); Uragana Bella (Betti); Dama Durbecco (Piras); Trikke (Chiavassa); Anì de Marchesana (Mannucci); Veranu (Pes). Rincorsa: Tale e Quale (Fabbri)

Mooie overwinning voor Veranu met Dino Pes bekend als Velluto die meteen de leiding nam, gevolgd door Tale en Quale die vanuit de rincorsa de tweede plaats veroverde. Veranu behield de leiding en reed voor zijn achtervolgers uit, terwijl Tale en Quale vervolgens opnieuw werden ingehouden. De bruina van Alessandro Chiti (die vorig jaar in juli de Palio liep in de kleuren van Aquila) won deze race met Dino Pes, voor Dama Durbecco met Stefano Piras en Trikke met Mattia Chiavassa.

Quinta corsa: Dreheer (Puddu); Benito Baio (A. Sanna); Tabacco (Putzu) Corinne Clar (Fabbri); Arestetulesu (E. Bruschelli); Cassiox (Columbu). Rincorsa: Baila (Chiavassa)

Zeer moeilijke mossa met veel valse starten. De exit van Benito Baio uit de touwen was uitstekend, waarbij Andrea Sanna de koppositie vasthield tot een paar meter van de meet. Het was echter de prachtige spurt van Dreheer met Giovanni Puddu die ervoor zorgde dat de overwinning voor Benito Baio was voor Tabacco met Michel Putzu. In deze koers vestigen we ook de aandacht op de val van Federico Fabbri van Corinne Clar in de bocht aan de gedroogde appelboom.

De volgende afspraak met de training van Palio-paarden is dinsdag 9 april op de pista van Mociano.