16 agosto 1995 : Il Pesse knoopt weer aan met een overwinning op debutant Bella Speranza

Met maar liefst 8 debuterende paarden maakt van deze Palio een open race. Enkel Naomy en Pippinella zijn de paarden die men kent.

Het paard van Torre, Pippinella is niet in topvorm. Tijdens de prove zien we dat Bella Speranza van Leocorno en Votta Votta van Aquila wel eens de verrassingen kunnen worden. Beide paarden vertonen veel potentieel.

Het slechte weer zorgt ervoor dat er geen Prova Generale gereden wordt. Alle wijken zijn onzeker over hun paard. Torre ziet kansen omdat er geen rivalen in het spel zijn. Civetta hoopt te winnen op de gekende Naomy en heeft vertrouwen in Trecciolino. Il Pesse kiest voor rivaal Leocorno .

Ook de rivaliteit tussen Il Pesse en Cianchino speelt weer op.

Wanneer Selva binnenkomt is de uitlijning praktisch perfect. We zien een vloeiende en lineaire koers met de val van Cittino in de tweede San Martino als enige uitzondering.

Leocorno is het snelst weg, gevolgd door Aquila en Civetta. Torre is laatste weg en verliest onmiddellijk alle hoop. Na de eerste San Martino wordt de voorsprong van Leocorno groter. Aquila en Civetta volgen. Al snel neemt Istrice de derde plaats over.

Bonito kan echter niets doen tegen de veel snellere Bella Speranza en Votta Votta, en slaagt er op miraculeuze wijze in om op Samurai te blijven zitten nadat hij tegen de paal botst in de laatste San Martino:

Il Pesse domineert de koers en wint voor Leocorno wint zijn tweede Palio op een debutant.

Deze slideshow vereist JavaScript.

16 agosto 1995