2 luglio 1998 : Trecciolino en Oca triomferen opnieuw

Het beloofde een warme Palio te worden : de beste paarden werden verdeeld onder Torre (Votta Votta) en zijn 2 rivalen Onda (Careca) en Oca (Queen’s Victor, daarvoor Vittorio genaamd). Ook Istrice (La Toulousien) dat naar een overwinning snakt wordt goed bedeeld.

Vittorio lijkt nog steeds het sterkste paard; Cianchino en Il Pesse, respectievelijk bij Torre en Onda, krijgen een nieuwe kans om hun onderlinge rivaliteit nieuw leven in te blazen. De veelbelovende Pinturicchio doet Istrice dromen.

Tijdens de 6 prove zien we weinig veranderingen bij de fantini. Il Bufera vervangt Ciclone bij Bruco; Pantera verkiest Pistillo boven de jonge Gianluca Scaglione, Leocorno heeft vertrouwen in de derde Argentijnse jockey in de geschiedenis; Martin Ballesteros detto “Pampero“.

De nieuwe Mossiere, Mario Turner, heft een moeilijke taak. Onda moet de start geven, Torre staat negende.

Il Pesse en Cianchino zijn verwikkeld in een psychologische strijd. De mossa duurt al gauw een uur. Oca en Bruco nemen de kop. Istrice wordt gehinderd en ook Pantera start met een achterstand.

In de eerste San Martino draait iedezreen achter Oca, Bruco, Selva en Giraffa. Favorieten Istrice, Torre en Onda vinden we helemaal achteraan.

In de Casato komen Selva en Giraffa ten val. De Palio wordt beslecht tussen Oca en Bruco. Verderop controleren Il Pesse en Cianchino elkaar. Trecciolino en Il Bufera delen zweepslagen uit. Trecciolino duwt zijn tegenstander meermaals richting balustrades en wint op die manier terrein.

Oca behoudt de kop gedurende de laatste 2 ronden. Als hij aan de aankomst arriveert staan de ocaioli al te vieren op de piste.

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 luglio 1998