“La Sospensione di un attimo” zal worden uitgezonden op 2 juli om 19u30

Het project is het resultaat van de synergie tussen het Comitato Amici del Palio en het Consorzio per la Tutela del Palio en ontstond vanuit de gedeelde wens om het jaar 2020 niet te laten passeren zonder het geluid van de Marcia del Palio.

De video “La Sospensione di un attimo” werd gisteren, 29 juni, voorgesteld in de Sala delle Lupe in het Palazzo Pubblico en zal worden uitgezonden door alle grote stadsmedia, TV, web-tv en social media cittadini op 2 juli om 19.30 uur, het moment dat de paarden normaal uit l’Entrone zouden komen.

De video is het verhaal van professor Giovanni Mazzini, die ook de Rai bijstaat voor de live-uitzendingen, en is een combinatie van professionele beelden, waaronder niet-gepubliceerde, en amateurvideo’s. Deze werden bewerkt door Riccardo Domenichini en Barbara Castelli van Moviement Hd. De muziek werd aangeleverd door Maestro Francesco Oliveto. Het is de bedoeling om de emoties van de Palio te ervaren op het moment van de ‘non’-Palio en een beeld te scheppen van de trieste maanden voorafgaand aan 2 juli en tegelijk de hoop uit te drukken dat Siena vanaf 2021 opnieuw kan terugkeren naar het normale leven.

Onderaan kan je de trailer vinden. Vergeet donderdag 2 juli, om 19u30 niet af te stemmen op de livestreams van Canale 3 of SienaTV via YouTube.