Balans van de previsite

Gisteren, donderdag 23 juni werd de tweede en laatste dag van de previsite afgewerkt op Il Ceppo. Op dag 1, woensdag, werden er 51 paarden onderworpen aan tests; er kwamen er echter maar 47 opdagen na onder andere de afwezigheid van Rocco Nice. Verder ontbrakenTabacco, Abracadabra en Zarck.

Op dag twee was de afwezigheid van Solu Tue Due reeds aangekondigd. Ook Remorex, tweemaal scosso winnaar van de Palio en Tale e Quale ontbraken op het appel. Verder waren ook Bombolone,Chiuso Brancas en Zarsky Kon niet aanwezig.

Er werden dus 46 paarden gecheckt, en samen met de 47 van dag 1 brengt dit het totaal op 93 aanwezigen op 102 ingeschrevenen.

De lijsten met alle ‘geschikte’ paarden wordt zaterdag in de late namiddag, of zondag voormiddag verwacht. Dan weten we wie er de prove regolamentate (prove di notte) moet rijden en wie er al rechtstreeks naar de tratta mag.

Zoals reeds eerder aangegeven wordt het geen top lot waar iedereen na twee jaar pandemie op gehoopt had, maar wel een lot waar alles te ontdekken valt en waar de keuze van fantino het verschil kan maken!