Bekrachtiging straffen voor de Palio’s van 2022

Gisterenmiddag, 29 november werden de voorgestelde straffen voor fantini en contrade bekrachtigd door de gemeenteraad van Siena.

Voor de Palio van 2 juli werden volgende straffen uitgesproken:

 • Een diffida voor Giovanni Atzeni detto Tittia omdat hij zijn hand op de neus van het paard van Torre gelegd heeft in volle koers (je ziet hem dit doen als ze aan de finish komen)
 • Een ammonizione voor Giosuè Carboni detto Carburo die door de opeenstappeling van ammonizioni een Palio gediskwalificeerd wordt. Hij heeft het paard gelanceerd tijdens de Prova Generale terwijl de veterinaire commissie dit verboden had ter bescherming van het paard.
 • Een ammonizione voor Mattia Chiavassa omdat hij bij de gelegenheid van de derde batteria van de tratta op 29 juni de fantino die de proef zou winnen bij de arm heeft genomen.
 • Een ammonizione voor Antonio Francesco Mula detto Shardana omdat hij bij de start richting Verrocchio reed in plaats van de koers aan te vatten.
 • Een ammonizione voor Carlo Sanna detto Brigante omdat hij niet gestopt is tijdens de Prova Generale nadat het kanon afging omwille van een valse start.
 • Een ammonizione voor Giuseppe Zedde detto Gingillo omdat hij niet gestopt is tijdens de Prova Generale nadat het kanon afging omwille van een valse start.
 • Verder ook een censura, een deplorazione én uitsluiting voor twee Palio’s voor Civetta omwille van volgende inbreuken: omdat ze hun paard hebben laten rijden tijdens de Prova Generale; omdat ze de piste hebben bezet en de politie verhinderd hebben deze te ruimen voor de Provaccia; omdat hun barbaresco verbaal agressief werd jegens burgemeester en veterinaire commissie en omdat ze besloten hebben om niet met de vlag te zwaaien tijdens de Corteo Storico zoals het reglement bepaalt.
 • De barbaresco van Civetta (A.F.) wordt voor 5 jaar uitgesloten terwijl er initieel 10 jaar gevraagd werd door de Giustizia Paliesca omwille van zijn verbaal agressief gedrag jegens burgemeester en veterinaire commissie.
 • Paardeneigenaar M.M. wordt de toegang tot de Cortile del Podèsta geweigerd voor 1 jaar omwille van respectloos gedrag ten aanzien van de politie tijdens de batterie van de tratta.

Voor de Palio van 17 augustus werden volgende straffen uitgesproken:

 • Een ammonizione voor Federico Arri detto Ares omdat hij ter gelegenheid van sommige fasen van de start geprobeerd heeft een illegale startplaats te bemachtigen. Daarnaast is hij gestart vanaf de negende plaats in plaats van de zevende.
 • Een ammonizione voor Stefano Piras detto Scangeo omdat hij in alle stadia van de start geprobeerd heeft een startplaats te bemachtigen die niet was toegestaan ​​en zijn positie afwisselde tussen de zevende en de negende plaats.

We vatten samen dat Giosuè Carboni detto Carburo één palio geschorst is en dat Civetta er 2 zal moeten missen.