Chiocciola, Oca en Istrice uitgeloot voor de Palio van 16 agosto 2024

Gisterenavond werd om 19u00 in Siena geloot wie Selva, Lupa, Valdimontone, Onda, Nicchio, Leocorno en Civetta zou vervoegen voor de aankomende Palio in augustus. Het lot was Chiocciola, Oca en Istrice goed gezind.

We zien dus maar liefst 3 rivaliteiten op de Piazza: Civetta-Leocorno, Istrice-Lupa en Nicchio-Valdimontone.

Het was een atypische estrazione gezien er nog een deel van de tufo op de Piazza lag en er nog een deel van de Palco delle Comparse stond; dit allemaal gezien de Palio met 2 dagen uitstel pas donderdag gereden werd.

Voorafgaand aan het eerste klaroengeschal betrad Onda de Piazza del Campo met de drappellone van Giovanni Gasparro. Vervolgens was het Bruco die traditiegetrouw haar laatste halte van de Giro (ter ere van hun patroonheilige) op de Piazza had net voor de loting.

Chiocciola werd door Bruco geloot, Drago trok Oca en het was Lupa die rivaal Istrice uit de pot trok.

De twee Contrada’s die zijn hun diskwalificatie moeten uitzitten werden niet getrokken. Aquila zal haar schorsing dus uitzitten in juli 2025. Torre daarentegen zal ook in 2025 niet op de Piazza verschijnen en pas in 2026 opnieuw kunnen deelnemen.

Aan het einde van de loting van de Contrade voor de Palio op 16 augustus 2024 vond de bijeenkomst plaats van de tien Kapiteins van de Contrade die aan de Palio zullen deelnemen. Zij beslisten om eerstdaags een beslissing te nemen aangaande de mossiere voor de komende Palio. Er heerst grote ontevredenheid in Siena na de mossa die in juli als geldig werd gezien door Ambrosione. Ook hijzelf sloeg mea culpa.