Dag 2 : Lupa en Aquila groeien!

Ook de tweede dag van de Palio nadert zijn einde. De twee Prove brachten heel wat interessante zaken aan het licht; al was de mysterieuze speciale bijeenkomst van de kapiteins vanmorgen hét gespreksonderwerp in Siena.

Na heel wat gissingen over wat die vergadering dan wel zou gaan bleek dat men duidelijkheid wou scheppen in wie wanneer voor de prova op het plein komt zodat alles vlot kan verlopen. De veronderstellingen waren groter dan wat er dus echt besproken werd; gaande van bezoeken van dierenartsen aan de stallen, dopingcontroles en een oproep aan rivaliserende wijken om het wat kalmer aan te doen tijdens de prove. Gelukkig niets van aan dus!

Tijdens de prova van vanmorgen zagen we een sterke start van Lupa die met Quore de Sedini grote stappen maakt om een goede Palio te rijden! Het paard wordt aanzien als één van de betere door de experten, al blijft de grote doelstelling van Lupa om rivaal Istrice te stoppen met hun Morosita Prima. Verder zagen we net als gisteren enkele schermutselingen tussen Oca en Torre. Deze keer was het Brio die Bighino in de val lokte om hem dan te pareren. Het wordt dus uitkijken naar het duel Oca-Torre!

Vanavond zagen we alweer een onrustige, steigerende Bruco. Zowel Selva, Montone als Aquila starten sterk. Aquila reed een sterke prova. Het duo Gingillo-Rocco Ro is in stijgende lijn en zien we verder groeien de komende dagen.