Dag 3 : de laatste 24 uur voor de Palio zijn aangebroken

Op dit moment vinden in de 17 contrade grotere en kleine cene plaats. Een belangrijk moment voor de contradaioli, zeker in de 10 deelnemende wijken. Het wachten is nu echt begonnen. Zenuwen stijgen want binnen enkele uren weten we het. Wat we nu al weten is dat het en fel bevochten Palio zal worden.

De dag begon met het goede nieuws dat Carboni kon rijden en op Lupa bleef zitten na zijn botsing van gisterenavond. Hij reed de proef stapsgewijs uit. Wat opviel was de goede start van Oca en Chiocciola, niet onmiddellijk favorieten maar wel wijken die zich positief ontwikkelen.

De Prova Generale gaf al spektakel voor ze gelopen werd. Een Carabinieri viel van zijn paard (hopelijk valt de blessure mee). Selva won de prova. Verde zagen we een ronde tegen hoger tempo van Bruco. Voor de rest valt er niets te melden, behalve de fantastische start van Valdimontone waarmee de form van Sarbana nogmaals duidelijk werd. Alle andere hebben de koers uitgereden op wandeltempo. Bij de start viel de onhandelbaarheid van het paard van Bruco weer op, en Torre die wederom vanop de tweede rij vertrok. Vooral om een confrontatie met Oca aan de touwen uit de weg te gaan.

Binnen minder dan 24 uur hebben we alle antwoorden…