Dag 3 : een open Palio die door 10 wijken gewonnen kan worden

Het is echt Palio. Het was behoorlijk drukker in de stad dan da voorbije dagen. De Piazza del Campo stond goed vol voor de Prova Generale. De laatste rechte lijn richting Palio is ingezet.

De Prova werd gewonnen door Elias Mannucci op Terribile da Clodia, een paard dat we prova na prova zien groeien.

Binnen enkele momenten schuiven de 10 deelnemende wijken aan voor de cena della prova generale, het laatste avondmaal voor de grote dag morgen die ‘drukker’ zal lijken dan normaal gezien de speciale uren. Tussen provaccia en de koers zelf zitten maar 7 uur; in de zomer zijn dit er 10 à 10u30.

Het is wel duidelijk dat meerdere paarden een zenuwachtige indruk nalaten tussen de touwen. Of dit voor een makkelijke, laat staan snelle start zal zorgen morgen valt te betwijfelen. Tussen de 10 deelnemers zien we Chiocciola in stijgende lijn, alsook Civetta (mits Brio het paard kan kalmeren tussen de touwen). De favorieten zijn Nicchio, Oca en Giraffa. Maar het is een open Palio waar iedereen een goede kans zal hebben op een overwinning, zonder echt favoriet te zijn. Uitkijken dus naar wie de drappellone van Montesano zal winnen.