Dag brengt weinig nieuws

De tweede dag van de Palio dell’Assunta eindigde enkele uren geleden met de Terza Prova. De prove brachten vandaag weinig nieuws aan het licht. Iedereen probeert zijn paard zo goed mogelijk voor te bereiden maar echte risico’s worden er niet genomen. We merken wel op dat zowel Oppio als Violenta da Clodia paarden met karakter zijn en het moeilijk hebben tussen de touwen.

Bij Bruco zagen we vanochtend voor het eerst Brio in de plaats van Mula. Wel actief waren onder meer Aquila en Chiocciola.

Bij Aquila werd het vertrouwen in debutant Stefano Piras bevestigd door kapitein Lorenzini. De kans dat hij alsnog wordt vervangen wordt kleiner met de minuut.

De contrada van San Marco hoopt op de verlossing met Francesco Caria die erg enthousiast leek en vooral bij de start een zeer goede indruk naliet. Hij slaagde er altijd in om bij de eerste te vertrekken.

Morgen opnieuw een drukke dag, met ’s avonds de cene in de deelnemende wijk. Hoop, verwachtingen maar ook angst maken zich eigen van de contradaioli.