Data voorbereidingen Palio 2022

Op de persconferentie van gisteren, vrijdag 14 januari, zei burgemeester De Mossi dat hij er alles zou aan doen om in 2022 de Palio’s te rijden. De moeilijkste momenten om verspreiding van het virus tegen te gaan zijn kort samengevat alle momenten op en rond de Piazza; de estrazione, de assegnazione, de prove en uiteraard ook de Palio zelf. De burgemeester vraagt en rekent op een grote samenwerking met de Priori van de contrade. Het gemeentebestuur zal de lijn dicteren maar het zijn de Priori die hun “territorium” zullen moeten controleren.

Over de diskwalificaties zei hij het volgende: “Het is een gevoelige kwestie, het is immers lang geleden dat de Palio nog gereden is. We moeten een zeer complexe redenering maken die niet alleen afhankelijk is en kan zijn van de gemeente, al is het het gemeentebestuur dat finaal moet beslissen.”

Wat de data voor het protocol van 2022 betreft weren volgende afspraken gemaakt:

De previsite zullen plaatsvinden op 11, 12 en indien nodig 13 maart 2022.

Dinsdag 22 maart – Lavori di addestramento a Mociano;
Dinsdag 29 maart – Lavori di addestramento a Mociano;
Zaterdag 9 april – Corse di addestramento a Monticiano;
Dinsdag 19 april – Corse di addestramento a Monticiano;
Dinsdag 26 april – Lavori di addestramento a Mociano;
Dinsdag 3 mei – Corse di addestramento a Monticiano;
Dinsdag 10 mei – Corse di addestramento a Monticiano;
Dinsdag 17 mei – Lavori di addestramento a Mociano;
Dinsdag 31 mei – Corse di addestramento a Monticiano;
Dinsdag 7 juni – Lavori di addestramento a Mociano.

De eigenaren van paarden van 5 jaar of ouder dienen zich te houden aan de uitnodiging van het gemeentebestuur om deel te nemen aan minimaal twee wedstrijden en twee trainingsmomenten op het gemeentelijk circuit, tenzij de Gemeentelijke Technische Commissie anders beslist.