De 4 giorni volgen op tv of radio?

Siena telt twee regionale TV-zenders. Naast Canale 3 is er ook SienaTV. Deze laatste heeft zijn programmatie voor de dagen van de Palio bekend gemaakt. Via #passionepalio brengen ze alle emoties van de Piazza tot bij u thuis.

Van 27 juni tot zondag 3 juli start SienaTV met een aangepaste programmatie rond de Palio. Ze zetten net als vorige jaren in op veel live-uitzendingen, omkaderingsprogramma’s met analyses en enkele gevestigde formats gewijd aan de Palio.

Je kan ze volgen via digitale tv in de regio Siena (Digitale terrestre canale 91), radio (Radio Siena 92.2 en 93.7 fm) en voor iedereen die niet in Siena is via de website (https://www.radiosienatv.it) en haar sociale kanalen.

De live verslaggeving start met het uitzenden van de voorstelling van de drappellone op 26 juni om 19u00 en Prove regolamentate op 27 en 28 juni, telkens vanaf half 6 in de ochtend.

Elke ochtend vanaf 7.15 uur worden we welkom geheten met “Buongiorno Palio” waar men de lokale pers overloopt en live-verbindingen maakt met de Piazza. Viola Carignani start vanaf 10u00 live vanop de Piazza samen met Alessandro Pagliai met diverse gasten uit Siena en de Palio.

Op 29 juni zenden ze naast het inschrijven van de paarden ook de batterie en de assegnazione uit. Om 13u00 volgt “Processo alla Prova”, onder leiding van Matteo Borsi en Veronica Costa. Hierin zal je live kunnen volgen welke fantino naar welke contrada gaat. “Processo alla Prova” wordt ook uitgezonden op 30 juni en op 1 en 2 juli van 13.00 tot 15.00 uur. Die dagen blikt men terug en vooruit naar de prove. Nieuw is “Messi alla Prova” met Matteo Borsi die ‘s elke avond een analyse maakt van de gereden prove (20u00).

Op 2 juli is er naast de gebruikelijke formats vanaf 17.00 uur een live-uitzending van de Corteo Storico, onder leiding van Massimo Biliorsi, Claudio Giomini, Susanna Pioli en Daniele Magrini. Vervolgens volgt ook de uitzending van de Palio maar deze zal je enkel kunnen zien op La7 (later meer). Vanaf 23.00 uur volgt “Processo al Palio”, vol met commentaren, interviews en analyses over de zojuist verreden koers.

Naast deze live uitzendingen zijn er zoals gezegd ook formats die doorheen de dag lopen: “I Correttori”, ‘Unti dal Signore” en “Rinascere a Siena” zijn van de hand van Massimo Billiorsi en Maura Martellucci. In “Per Forza e per Sapore” duikt Luciano Sardone de keukens van de contrade in. Daniele Magrini maakte “Memorie di Contrada”. Uiteraard komen ook “Le Stagioni del Palio” terug van Massimo Billiorsi.

’s Avonds tussen 22 en 24 uur is er “Piazza con Vista” met Simona Sassetti en Valentina Tomei. Hierin ontvangen ze gasten, muziek en brengen ze de sfeer in de stad weer.

Alle batterie van de tratta, prove en Palio worden uiteraard ook uitgezonden met commentaar van Claudio Giomini en Susanna Pioli.

Op 3 juli, naast de herhalingen van de Palio staan volgende programma’s klaar: “Buongiorno Palio – il giorno dopo”, om 7.30 uur gepresenteerd door Alessandro Pagliai en vanaf 13.00 uur “Palio, il giorno dopo”, met Veronica Costa, Viola Carignani en Alessandro Pagliai.

Dit alles zal te zien zijn via de livestream op de website: www.radiosienatv.it

Canale 3 zendt uiteraard ook alles uit (tratta, prove, Palio) onder de gevestigde naam “96 ore di Palio”. In de namiddag is er steevast het programma met de ex-fantini die hun licht werpen op alles wat er gaande is. Helaas deelde Canale 3 (nog) geen programmatie. Canale 3 is te zien via de website: Canale3.tv.

Ook de online nieuwssite Gazzetta di Siena deelde nog geen programmatie maar ze zenden de voorstelling van de Palio, Prove di Notte, Tratta en prove uit. Ze hebben ook enkele progamma’s waarbij ze de gebeurtenissen bespreken. Dit is te volgen via hun website, youtube-kanaal en facebookpagina.

Update 27/6: de programmatie van Gazzetta di Siena