Voorstelling drappellone op 26 juni

Op woensdag 26 juni om 19.00 uur vindt in de Cortile del Podestà van het Palazzo Pubblico de ceremonie plaats waarbij de burgemeester van Siena, Nicoletta Fabio, de Drappellone zal onthullen voor de Palio van 2 juli 2024, gemaakt door de kunstenaar Giovanni Gasparro .

Na het spelen van de klaroenen wordt de Drappellone onthuld aan de Sienezen, waarna de burgemeester van Siena Nicoletta Fabio zal spreken, gevolgd door Hemery (directeur van de Nationale Kunstgalerie van Siena) en de kunstenaar zelf.

Tijdens de ceremonie presenteert de filosoof Aldo Colonetti de Masgalano 2024, gemaakt door de kunstenaar Lara Androvandi en aangeboden door de Gruppo Donatori di Sangue delle Contrade. Ook tijdens de ceremonie zal goudsmid Cosetta Francini de speciale prijs voor het beste paar vaandeldragers uitreiken ter gelegenheid van de Corteo Storico op 2 juli, aangeboden door de Contrada della Lupa en gecreëerd door de goudsmid Bianciardi Renzo en Francini Cosetta.

Bij slecht weer zal de uitreiking van de Drappellone voor de Palio di Siena op 2 juli 2024 plaatsvinden in het Teatro dei Rinnovati.

Je zal dit kunnen volgen via de livestreams van SienaTV en Canale3.