De 4 giorni volgen op tv of radio?

Siena telt twee regionale TV-zenders. Naast Canale 3 is er ook SienaTV. Deze laatste heeft zijn programmatie voor de dagen van de Palio bekend gemaakt. Via #passionepalio brengen ze alle emoties van de Piazza tot bij u thuis.

Van 27 juni tot zondag 3 juli start SienaTV met een aangepaste programmatie rond de Palio. Ze zetten net als vorig jaar in op veel live-uitzendingen, omkaderingsprogramma’s met analyses en enkele gevestigde formats gewijd aan de Palio.

De redactie van Radio Siena TV is klaar om u alles te vertellen en te laten zien via tv (Digitale terrestre canale 91), radio (Radio Siena 92.2 en 93.7 fm) en voor iedereen die niet in Siena is via de website (https://www.radiosienatv.it) en haar sociale kanalen.

De live verslaggeving start met het uitzenden van de Prove regolamentate op 27 en 28 juni. Elke ochtend vanaf 7.15 uur worden we welkom geheten met “Buongiorno Palio” waar men de lokale pers overloopt en live-verbindingen maakt met de Piazza.

Op 29 juni zenden ze naast het inschrijven van de paarden ook de batterie en de assegnazione uit. Om 13u00 volgt “Processo alla Prova”, onder leiding van Matteo Borsi en Veronica Costa. Hierin zal je live kunnen volgen welke fantino naar welke contrada gaat. “Processo alla Prova” wordt ook uitgezonden op 30 juni en op 1 en 2 juli van 13.00 tot 15.00 uur. Die dagen blikt men terug en vooruit naar de prove.

Op 2 juli is er naast de gebruikelijke formats vanaf 17.00 uur een live-uitzending van de Corteo Storico, onder leiding van Massimo Biliorsi, Claudio Giomini, Susanna Pioli en Daniele Magrini. Vervolgens volgt ook de uitzending van de Palio maar deze zal je enkel kunnen zien op La7 (later meer). Vanaf 23.00 uur volgt “Processo al Palio”, vol met commentaren, interviews en analyses over de zojuist verreden koers.

Naast deze live uitzendingen zijn er zoals gezegd ook formats die doorheen de dag lopen: “Angeli Custodi” en “Generazioni a confronto” van Veronica Costa; “Palio in videoclip” van Massimo Biliorsi, “Piazza con Vista” (elke avond tussen 22 en 24 uur) met Simona Sassetti en Valentina Tomei. Om middernacht wordt de dag afgesloten (of begonnen?) met “Viaggio nella bellezza, Memorie di Contrada” van Daniele Magrini.

Alle batterie van de tratta, prove en Palio worden uiteraard ook uitgezonden met commentaar van Claudio Giomini en Susanna Pioli.

Op 3 juli, naast de herhalingen van de Palio staan volgende programma’s klaar: “Buongiorno Palio – il giorno dopo”, om 7.30 uur gepresenteerd door Alessandro Pagliai en vanaf 13.00 uur “Palio, il giorno dopo”, met Veronica Costa, Viola Carignani en Alessandro Pagliai.

Dit alles zal te zien zijn via de livestream op de website: www.radiosienatv.it

Canale 3 zendt uiteraard ook alles uit (tratta, prove, Palio) onder de gevestigde naam “96 ore di Palio”. In de namiddag is er steevast het programma met de ex-fantini die hun licht werpen op alles wat er gaande is. Helaas deelde Canale 3 (nog) geen programmatie. Canale 3 is te zien via de website: Canale3.tv.

Ook de online nieuwssite Gazzetta di Siena deelde haar programmatie. Ze zenden de voorstelling van de Palio, Prove di Notte, Tratta en prove uit. Ze hebben ook enkele progamma’s waarbij ze de gebeurtenissen bespreken. Dit is te volgen via hun website, youtube-kanaal en facebookpagina.